churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

"Saturday Oh Saturday"

Holla, SATURDAY Oh Saturday? Oh yeah, memg sangat sangat boring dan inilah masanya berjalan jalan keluar kan. Normal lah kan, kehidupan seorg pelajar campus. Weekday sibuk dok belajar, cume weekend jer dapt enjoy, HAHA. Eh, mals lah nak taip lebar-lebar nie, tgk jelah! HAHA. Thanks Ifa, Adli and my new friends Hanie sebb merayau bersama sama. AHAHA
Bulbul Marcello with Ifa ( pejuang sniper Iraq yang telah bertaubat, HAHA ) dan Hanie !
Credit to Adli yang sakit sakit manja. HAHA
Okay, Bulbul Marcello menyarankan agar anda sihat selalu. PEACE NO WAR! Stay tuned with MCD!
*sorry, entry terlalu pendek, MALAS ! Bye

"Double" Photoshoot


Theme : Double
Model : Bulbul Marcello
Editing by : Bulbul Marcello
( I'm Double of Bulbul Marcello )




DOUBLE PHOTOSHOOT @ Copyright by Bulbul Marcello.

Let's Prepare For Junior Nite 2011

Holla ! Junior Nite kembali lagi! Macam sem lepas, kteorg diraikan tetapi kali nie kteorg pulak yang meraikan junior junior yang datang dari pelusuk dunia bagai yang memilih fakulti Office Management sebagai fakulti rasmi mereka. Amboi, dah masuk Universiti nak kena diraikan jugak ke hadek-hadek oii. HAHA. So, meeting punya meeting antara semua Part 2, akhirnya kelas kteorg OM1142F dapat lah handle bahagian hadiah. Agak senang kerjanya, tp kalo bajet xde kat tangan jangan haraplah hadiah nak ade kan. Kalo nak lancar, bagi kteorg bajet yang melampau-lampau bagi kteorg sempurnakan budak budak freshie waktu malam Junior Nite nie. HAHA. So, korg leh lah tatap persiapan kteorg di Bahagian Hadiah :

Mereka sedang bertungkus lumus membalut hamper. Go baby go! HAHA. Nostalgia Arwahyarham P. Ramlee menjadi tema pada malam Junior Nite*motif?
Macam biasa, aktiviti bergambar memg kewajipan! Sheeda sibuk ! HAHA
Sememangnya Bulbul Marcello seorang yang rajin membantu. HAHA*jangan jeles
Rakan rakan sekelas yang membantu dan mempercepatkan pergerakan membalut hadiah. Korang semua terbaik lah. Dalam masa 2 jam, kita berjaya menghabiskannya. Boleh bukak kedai hamper lepas nie. HAHA

Memperkenalkan Bulbul Marcello *tag baru
Rupa gembira membuak buak kerana tugas dah habis. Yes ! Boleh balik. HAHA

Papepun, thanks to all classmate yang terlibat. Yang membeli dan membawa barang jutaan terima kasih diucapkan. Hope kita classmate akan beri kerjasama dalam apa apa program pun kan!

Reunion 4D/5Dedikasi !

Hello, as usual seperti yang dirancang, akhirnya program Reunion 4D/5Dedikasi nie berjaya akhirnya. Thanks to organizer yang berjaya merancang. Thanks jugak kepada semua yang hadir bagi memeriahkan majlis. Tanpa korg program mcm nie xkan jadi kot. Btul x semua? So, pagi pagi kul 10.30 kteorg dah keluar rumah g Mines. Pilih Mines sebagai destinasi pertemuan kerana dekat untuk semua datang. Lagipun, kalo jauh jauh susah semua nak jumpa Senang aku bawak kereta, terus park dekat Mines. HAHA. Okay aktiviti dimulakan dengan breakfast dulu. Padahal dah 10.30. Yelah, nak menunggu seglintir yang belum sampai lagi kan.

Bersama Mea, Teha, Adah dan Debot! Yeah !
Bersama Amira Apan dan Teha dhapan karaoke. Itu aktiviti kedua kami!
Bergambar di hadapan karaoke BOX ! yeah, macm macm style kan ade !
Wow, bersama makhayam vogue gitu. Lentiklah Mea sedemikian. HAHA
Bersama Adah dan Teha di bowling. Bowling adalah aktiviti ketiga kami. Pergh, padat dgn aktiviti kan. HAHA
Bersama Ikhmal pulak. Budak hotsetuff Port Dickson kan. HAHA*tlg jangan nak perasan lebih kan! HAHA
Three stooges friends. I like !
One, two, three...SNAP !
Mereka dalam ingatan ! Thanks korang

Thanks banyak banyak sebb dapat join reunion nie. Lepas bowling kteorg g tgk wayang lak. Citer super8. Ngantok sungguh cerita uh. HAHA. And thanks sekali lagi to Adah, Mea, Qila, Mina, Myra, Abby, Monica, Teha, Marl, Debot, Hafizudin, Kamal, Emy, Pejal, Wafi sebb dapat join. Tanpa korg xbest kot. Next time kiter keluar lagi oke. Jgn putuskan perhubungan persahabatan kiter. Soory, aku kejar masa update blog nie. Aku nak balik Jengka dah*benci, so entry agak kureng sket. Jumpe lagi! Ops, budak budak 4D/5Dedikasi nie semua perangai still sama mcm zaman zaman sekolah dulu. Terkenang lak! HAHA

BANANA tree here !

Trying to make annoying face, because I not likes BANANA TREE ! haha

Okay, I thought kali nie, entry nye agak merepek sedikit. BANANA TREE ! haha, thanks to sir Shamsul sebb bagi name uh kat kelas kteorg. Baru die taw, betapa menyerlahnya kehijauan baju korporat kteorg. HAHA. Memg kelakar bile die ckp cm uh. HAHA. Eh, malaslah nak crita panjang lebar,korang saksikan jelah BANANA TREE yang bermata, berhidung, berkaki, bermulut, bergigi, bertangan, berambut ini buat ape. Agak kebosanan di situ, itu yang dapat dipastikan. Ahahaha

Kami sedang berposing ala ala kemanjaaan. HAHA
*click image for better resolution!
One, two, three snap. Yeah, green all of us !
*click image for better resolution!
Sedikit drama disitu. Kefahaman yang jelas amat diperlukan dalam penghayatan watak. HAHA
*click image for better resolution!
All of us are BEST FRIENDS TOGETHER. Go green guys ! HAHA
*click image for better resolution!

This is another scene :
Theme : "The Apperentice"
- wanie, zizi, BABY, ayish -
(name as given by lecturer) HAHA
Yeah, inilah jadinya apabila BANANA TREE bertukar BANANA GREY ! Papepun, have a nice day and good luck to all of you friends. Keep success !

Time to HOLIDAY with family

Hello blogger reader, ape khabr ? sihat ? Cehh, weekend nie jer, ade jelah nak berjalan sana sini. Baru 1st week kuliah dah nak berjalan kan. Lah, ape salahnya, lagipun dengan family. Actually, cuti sempena bufday AGUNG, kteorg decide nak pergi jaln jalan. Yeah round to the world katanya kan. Pergi Port Dickson and Malacca. OMG, sangat ramai manusia, ditambah dengan kesesakan jalan raya yang amat sesak, yelah sebagai pemandu amat terasa keperitannya. HAHA. So lihat jelah gambar gambr yang dapat dirakamkan sepanjang perjalanan. HAHA

Yeah ! That beach ! Cool gila sea breeze die! Aman damai kot
Looking something. What that ! HAHA
Texting my manager and say I currently at Port Dickson. HAHAOh, pantai itu sangat panas ! Sangat sangat PANAS ! haha
Sempat lagi bergambar ala ala suasana studio. Curlass. HAHA

Okay, lepas dah g Port Dickson, gerak Malacca lak. G makan ikan bakar dan berjalan jalan. Masyallah, ramai tol manusia, mcm tak tau duduk rumah jer kan dorg nie. HAHA. Papepun, thanks to family sebb bawak berjalan jalan, yelah Jengka dah lah xde pape balik dpt release tension siket. HAHA. Huh ! Today nak pulang ke kampus. See you soon blogger !



Semester Baru : )

Finally, cuti dah tamat, dan semester pon dah nak naik. Alangkah dan sangat boring sekali apabila cuti dah habis. Rasa sengal sengal badan masih ada kan. HAHA. So semester nie kena lah struggle skit. Dan yang paling polaknya sem nie ialah dpt kolej xberpa bagus. Satu bilik 5 org weh, xcmpur dengan illegal lagi! Huh!. Ade yang xdpt katil malah locker. Lagi kesian kan dorg. Dah lah makanan pun dh bertmbh mahal harga die. Air bungkus dh nek RM 1.60. Pergh, memg mencekik kot. Dengan tandas xde sendal malah kotor. Memg bersabar jelah kan. Sangat dugaan sem nie, tp nak x nak kena lah teruskan. Huh ! So, tgk jelah rupa rupa semester kali nie. HAHA

Muka muka riang ria. Hehe
GREEN WARRIOR disini. Hehehe
Bulbul Marcello in green. Yeah!
Bersama mereke sementra menunggu lecturer masuk so ape salahnya bergambar kan. HAHA
Papepun, semester nie kena lah struggle sedikit kan. Kena berusaha banyak lah dlm erti laen. Okay, byebye blogger. Nati pape, i will update again. Opss, terserempak dgn madam Personality Development last sem, n she say "Eh, kau nampak Jambu lah, HAHA" Korang jangan nak jeles okay. Kbhai
Bulbul Marcello Official Blog!