churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

BERITA EKSKLUSIF !

CHERAS JAYA, 26 Okt ( sumber sendiri ) - -Kira-kira jam 12.30 malam, kedengaran satu bunyi letupan yang agak kuat. Tidak tahu dari mana puncanya. Apabila disiasat, rupanya letupan itu berpunca dari Pencawang Elektrik Tenaga Nasional Berhad ( TNB ). Letupan itu mengakibatkan pencawang TNB itu terbakar dan menimbulkan rasa resah di kalangan masyarakat. Namun dengan bantuan anggota penyelamat seperti BOMBA, RELA dan juga POLIS, kemarakkan api itu dapat dipadamkan. Mengambil masa selama satu jam untuk memadamkan kebakaran yang berlaku di pencawang elektrik itu. Pihak wartawan dan jurugambar juga bergegas ke tempat kejadian untuk mendapatkan penjelasan dari mana mana pihak yang terlibat. Akibat daripada kejadian itu, semua bekalan elektrik di Taman Cheras Jaya terputus. Tambahan pula, dimaklumkan bahawa kawasan taman perumahan Sri Indah juga mengalami perkara yang sama. Kebanyakkan pekerja pekerja TNB turun padang bagi melihat punca kejadian. Dilaporkan bahawa bekalan elektrik kembali ada pada jam 03.00 pagi. Tidak kehilangan nyawa dilaporkan.

Info : Bulbul Marcello

Gambaran keadaan semasa kebakaran di TNB Cheras Jaya berlaku.
Orang ramai membanjiri tempat kejadian. Bomba bersama sama memberi bantuan untuk memadamkan api.

Dilaporkan oleh ;
Hasbullah Bin Hamlan

untuk ;
Bulbul Marcello News 2010

rindu kan ?

Erm, rindu bukan saat saat mcm nie. Saat saat bergelar status pelajar sekolah rendah dan menengah. Saat saat gelak ketawa bersama. Saat melepak, keluar bersama sama, saat saat bergambar bersama. All of this memg xdpat dilupakan lah. Alangkah baiknya, jika kita dapat berundur ke zaman yang dahulu. Tp apakan daya, hidup mestilah maju ke hadapan. Cehh, jiwang pulak. HAA

Papepun , betullah kate pepatah nie ;

A single rose can be my garden. A single friend, my world

SAYANG KORANG LA WEYH !

buat macam saya. HAA

APABILA ANDA ;
* nampak hantu
* kena marah dengan mak bapak
* busan tahap cipan
* nak takutkan adik
* kena histeria
dan apa apa yang berkaitan

SILA BUAT MUKA MCM SAYA ! Insyaallah, mujarab. HAA

NOTE : xde kaitan dengan idup atau yang mati. Gurauan semata mata

Adli PADAN MUKA KAU ! Amek Kau !

Yess, pada mulanya segala yang dirancang tidak menjadi. Ney sume ifa and adik die punye pasal la. Pergy tunjuk tepung semua. tgk die dh lari balik umah gara gara takut nak kena baling tepung kan, almaklumlah INCOMING bufday. Kteorg tau, if waktu hari jadi kau, mesti kau x kuar umah nye. HAA. Tp xpe, peluang pertama gagal, maka tiba idea kedua nak kenakan kau Adli. Thanks GOD, ejat datang. Siap lah kau weh. Jadi kek nampknya kau. Padan muka kau kena tepung, air ayam, tanah merah. PADAN MUKA ! PADAN MUKA !

Muka muka ceria sebelum dikenakan. Adegan tangkap menangkap dijalankan. Sumpah kau mcm banduan weh Adli. Haa

Setelah ditangkap, akhirnya jadilah KEK PANGGANG ! Haa. Kecian die, xabis abis betulkan cermin mata die. Masuk tepung kan. Haa. Vogue syial kau mcm tu. HAA

Saat saat bergembira dengan bufday BOY ! Wah, amat seronok mengenakan orang kan. Dan padan muka kau balik. Kenakan orang waktu bufday suka kan !Tgk kau dah kena balik. HAA. Tp xpe right, setahun sekali je okay. HAA

Btw, HAPPY BUFDAY SHAHROL ADLI BIN SHAHROL AZMI
Sweet 18. ( baru 18 ke ? ) HAA
may allah bless you !
Thanks kepada Ifa Nadhirah, Ifa Hafizah dan Ejat cos bersama sama bekerjasama mengenakan die. Sory Aqila, plan kita gagal. HAA

temuduga lagi : ) 20.10.2010

Macam indah je tarikh 20.10.2010. Ouch, that date, aku kena g temuduga untuk jawatan Penerbit Rancangan Gred B17. Alamak ! Terpaksa jumpe Pegawai Ahli Suruhanjaya, Pegawai RTM. memg menangis lah aku. Tp xpe, nak x nak, aku kena tempuh. Nie semua pengalaman. Kan kan youlls ? Tp everthing berjalan lancar. Walaupun org yang temuduga aku tu, banyak tanye, banyak gelak, tp xpe. Yang penting, dorg x boring dengan aku. HAA

Saat saat mengambil gambar selepas tamat temuduga ! Fine, ati aku lega sgt. HAA, dh la FIRST PERSON dalam list kena temuduga. Tak terjatuh ke jantung aku. HAA

* semoga dapat lah. Doakan lah ye !

semakin malam, semakin menjadi jadi

Nape "Semakin Malam, Semakin Menjadi Jadi"? Haa, Actually, nak cite yang kira boleh diktakan every ( bkan every sgt lah ), semenjak dua menjak si Adli and si Aizat cuty sem tiap2 mlm g MCD. HAA, nampknya, kayalah si company McDonalds nie ats duit yang kteorg laburkan. HAA. Xpe, bkan selalu pun kan, nak kasi duet dkt dorg. HAA.

aksi aksi para penggemar MCD tengah Malam. HAA

_____________________________________________

cube korg comparekan yang aku mkn dengan Debot makan ? Yang dekat ats, Debot yang makan, yang kat bawah aku makan. Fikirkanl
ah. HAA

Oh MCD MCD McDonalds ;
Members :
Bulbul Marcello, Adli Vavavoom, Aizat Abd Hamid, Dila Yusri and Ifa Nadhirah

krew krew mengONLINE free di MCD. HAA
Gelak ! Senyum ! Chill
Chamwoaring bersama bersama. Dila Yusri overdose. HAA

thanks dapat lepak sama sama you'alls. Muah muah

F.U.C.K !

words yang terpaksa aku cakapKAN ! KIMAK !

"Akhirnya Bulbul Marcello dan Ifa Dyra mendapat degree di peringkat muda. Semoga si pendek, berbadan itik, gemuk dan gila kuasa mendapat pembalasan yang setimpal. Satu yang kau buat, seribu dtg balik dekat kau. Betul kan Ifa Dyra? Semoga beberapa hari yang akan datang, sebuah trailer akan melanggar dan melenyek kau umpama halusnya daging Triplecheese Burger ! PUAS ! "

18.10.2010 TARIKH SIAL bagi AKU ! SHIT !

cerita 17 october 2010 ;


Sesi Pagi ;

Pergi ke Uitm Shah Alam untuk ditemuduga bagi memasuki bidang Diploma Komunikasi dan Media. Sangat cuak dan sangat ramai. Mulamula, masuk dewan kuliah, dan diberi masa selama setengah jam untuk menulis karangan dalam Bahasa Inggeris. Dah siap, bawak karangan yang ditulis tu, g jumpe panel yang akan temuduga kita. Pergh, almost memg cuak gila la. Dah la ramai, interview sorang sorang lak tu. nak x nak, kena confident la. Nasib bek la time aku die x tanye mcm mcm. Just a simple question jela. Maybe die tgk aku confident jawab dlm bi kot, pasahal die x tau dlm ati aku nie cm ne. HAA. Dlm 11 bebih abis la. Penat tau dtg kul 7, dengan tempat parking yang jauh, nak naik tangga leh bagi aku kurus. HAA, Btw, thanks to my supporter Encik Hamlan and Pn. Nor'Asidah because sudi bawak aku and teman aku sampai abis temuduga. Sayang korang. THANKS !
kenikmatan yang dirasai selepas kuar dr dewan temuduga. HAA
Sesi Malam ;

Merayau di Putrajaya dan dinner di sana. Fullstop !

artwork maen maen ;

Diberi kepercayaan menghasilkan satu INVITATION BUFDAY CARD untuk bufday party. Maen bantai je nieh. Hee. Ada komen ?

Penambahbaikan ;
Penambahbaikan kali ketiga. HAA

Mana menarik ?

Theme ; Thomas And Friends.
Bulbul Marcello Official Blog!