churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

Paperless World ;


"PHOTOSHOOT SESSION"
Theme ; Paperless WORLD
It like, somebody need my autograph. HAA

BULBUL MARCELLO in Paperless World

All of this is idea from me. Thanks to photographer, thanks to make up artist. HAA.

beraya ke rumah Zex Mohd Zahier ;

Location :
Zex Zahier House
Member :
Bulbul Marcello, Aizat Hamid, Shahrol Adli, Atirah Archuleta.
Dup, dap, dup,dap. Akhirnya sampai juga di rumah Zex Zahier di kawasan perumahannya. Pada pemulaan agak sesat, salah lorong. Pusing punya pusing, tanya punya tanya, call punya call, dpat juga kami jumpa rumah die. Hee. Jam 10.15 malam agak lewat. Mana la tau zahier nak tido ke? tp die kate it's okay. NO hal BRO ! HAA. Sesampai je, kiteorg diajak ke dapur untuk menikmati hidangan yang sedia ada. Cehh, kate x masak, tp banyak pulak makanan kat belakng tuh. Ada lemang, ketupat, kuah kacang, TAPAI pun ade ( die suh aku rasa, tp sorry tu says lah, NO, NO ! ). Karang mabuk pulak.HAA.

Zahier sibuk ajak g umah memb die, tp xleh la. Atirah dh lewat. dh la kteorg culik anak Tuan Mat nie bawak g beraya. Seharusnya anta ikut time. Nati die xleh kuar lagi lak. Opss, maaflah zahier. Act, if cpt sket td, leh ikut ko kot. Tp nak wat cm ne, battery kau lak mati. susah nak contact ko. Nasib bek kau contact aku lek. Lau x, x smpai aku rumah kau. HAA. Papepun, thanks banyak banyak weh. Terima kasih sebb sudi kawan dengan Aizat Hamid, Shahrol Adli dan Atirah Archuleta dan terima dorg jadi tetamu kau. HAA.
Anyway, raya tahun depan, aku pasti akan mai umah kau lagi. Aku ajak satu daerah, kampung dan penduduk bandar. HAA. Thanks jugak kepada mak dan ayah kau yang bg duet RAYA ! Lepas la beli topup. HAA
Semasa di dapur rumah Zex Zahier. Macam macam ada. Thanks tyrah amekkan.
Lepas balik dari umah Zahier kteorg terus ke MCD. Melantak sana sini. HAA. Ney MCD yang sponsor aku punye line untuk update blog nie. HAA

THANKS ZAHIER sebab sudi terima kteorg sebagai tetamu
THANKS AIZAT sebab drive
THANKS ADLI sebab petunjuk arah ( bajet )
THANKS TYRAH sebab ikut je. HA
THANKS BULBUL MARCELLO sebab jemput korg ikut g umah die.HAA

note ; dapat jumpa Afiq ( adik zahier paling bongsu ). Sangat chumel berbaju melayu ! HAA

gegar raya 2010 ;

"Anda dijemput ke HI-TEA RAYA Bulbul Marcello pada 15hb Sept 2010 pada jam 3.00 ptg ( waktu yang belum dispefikasikan ! ). If sudi datang la. Datang taw. Hee "
telah diforwardkan mecej kepada rakan rakan

Yeh, memang acara tahunan, setiap kali Hari Raya bakal menjelma. Pada masa inilah, kita akan berjalan dari rumah ke rumah. Tidak kira masa dan hari, janji nak pergi. Betul x ? HAA. aduy, panjang pulak intro aku nie. Nie korg tgk je la sepanjang perjalanan kami pergi beraya. Memg gamat habis la suasana. Yelah, setahun sekali kan. HAA. Perjalanan di mulakan ke rumah Bulbul Marcello.

First trip ;
Aizat, Wanie, Nuna, Debot, Adli, Zahier and Hazmi ( New Friends )

Sesampainya di rumah saya. Macam biasa jamah makanan yang ringan ringan dahulu.

melantak MEE KARI buatan aku ( aku x wat pape pun ), HAA. sedap kan ? Tambah tambah. Jangan segan jangan malu. HAA

Sesi makan sambil bergambar ;
Atirah bersama Wanie
Zahier bersama Hazmi
Debot bersama Aizat
Adli bersama Hanuna.

Budak chumel ! Afiq. Sangat sporting mcm abg die. Adik kepada zahier.

Both of us yang memang rapat ( Zahier and Hazmi )
dan
Gadis gadis bergambar dengan mamaku. HAA

outside of my home with Debot crazy !

inside my home again with ;
Wanie with Bulbul Marcello
Zahier, Bulbul Marcello, Afiq with Wanie
Hazmi, Afiq with Wanie

Photoshoot Friend Raya ;
Theme ; Outer View Raya
Location ; Bulbul Marcello house


Hazmi, Zahier, Bulbul Marcelllo, Debot, Aizat, Adli, Tyrah, Nuna, Wanie
MESTY korg kate gambar nie semat kan. HAA


candid style. Gambar dihitamkan atas dasar dasar tertentu. HAA

Theme ; Inside View Raya
Location ; Inside Bulbul Marcello house


GUYS TEAM ;
RABBANI style. HAA

GIRL TEAM ;
MUSLIMAH style. HAA

Mengapa setiap kali bergambar dengan Afiq, die pasty akan tutup mata. Chumelkah begitu. HAA !

Thanks Wanie sebab pick up Zahier and Hazmi.
Thanks Zahier and Hazmi come to my house. Taun dpn dtg lagi tau.
Thanks kepada korg yang dtg

Second Trip ;
Adah, Mea, Mina and Fatihah

Friends until die with Aizat and Debot


Third trip ( group paling lambat ) HAA ;
Ifa and Dilla
Melantaklah sehingga puas. okay ! Haa

Lepas pergi rumah aku, kteorg pun gerak pulak ke rumah Wanie. Membawa dua biji kereta terus ke sana, agar cepat sampai dan selamat sampai. Hee

Sesudahnya sampai di rumah Wanie ;
Snapping area dalam bilik Wanie. HAA

Bersama si gadis geydik. Budak MASCOM. Bajet HOT je. Haa. Ifa dan Adli pun semakin geydik. HAA
Sepanjang sesi berada di rumah Wanie. Peluang bergambar memang x dilepaskan. HAA

Adegan Drama Sebabak NIKON. Apakah yang berlaku ? Semua biarlah rahsia. HAA

The happiness of friends ;
1. Zahier, Hazmi and Wanie
2. Ifa and me
3. Adli and Me
4. Dila and Me

Photoshoot with u all. Berbaris semua ! HAA
menarik bukan ? Ketinggian tidak seimbang. HAA

saat saat candid. Ade yang mcm itu, ade yang mcm ini. HAA

Bergambar selepas dapt duit raya di depan rumah Atirah. HAA

gaya budak besar dpt duet raya. HAA

Di rumah Aizat. Ohh, sangat rajin Aizat. HAA. sedap kek anda.

Sesi bergambar with my new friends. Zahier and Hazmi u all are mostly welcome sebab datang rumah aku. Thanks kepada Wanie yang bawak dyeorg datang. Tahun depan dtg lagi okay. To all of you, yang join gegar raya trip 2010, thanks banyak banyak tau. Hope next year korg dtg lagi tau.

Info : Lepas g rumah Aizat, kteorg g rumah Aina dan Mimi. Jumpe memb kawan sek yang lame.

*note : Wanie and Nuna dah g rumah Zahier. Bila lagi kita nak serang umah die ? HAA

RAYA datang LAGI !

( my cute younger sister )

Berbekalkan sut berwarna BIRU bagaikan ombak lauk yang kian bergelora. HAA. hiperbola sudah aku nie. Yeh, kawan kawan "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN ". Cepatnya Ramadhan berlalu, sedar sedar dah raya kan. Raya oh raya. Untunglah raya, dapat baju baru. Semua baru lah katekan, dari dalam mahupun luar. HAA

AL-KISAH RAYA PERTAMA ;

Macam biasa, mintak maap dengan mak ayah semua. Mintak duet raya. HAA. Tahun nie, special sket, aku bg duet raya kat adik - adik. Betapa bangganya aku kan kan. HAA, xbanyak mana pun, cume sehelai kaler merah yang ade gmbar datuk pakai tengkolok tu je. HAA. Bukan selalu pun aku bagi. HAA. Riak sudah bagi tau kat viewer-viewer blog aku neh. HAA. Lepas sudah semua tu, kteorg pulang ke kampung la. Jumpe sedara mara, fuhh agak kecoh, agak gamat suasana. Tau la aku ney artis ( statement yang syial je ), HAA ! Mcm biasa, rutin hari raya, mengutip Duet Raya. Thanks nenek, makcik, pakcik menghulurkan duet duet anda kepada kami. HAA

Gaya budak eighteen, dapt duet raya. Rasa nak telan kan sampul tu. HAA
Full view and half view Bulbul Marcello
Suasana semasa di hari raya. Agak gamat jugalah. Ehh, ade chinese datng beraya. Selamat hari raya juga. Bak kata pak najib " 1 Malaysia Menjana Transformasi " HAA

Adegan Snapping Keluarga ;
Gambar atas ;
Bersama Ayie dan Dayah

Gambar bawah ;
Bersama Dayah lagi, Along dan Mak.

Macam biasa, lepas abis raya, kteorg pun balik la rumah. Al-maklumlah, kampung dekat sgt dengan rumah. HAA. Semoga tahun dpn menjanjikan Raya yang lagi best dari tahun neh. Hee

AL - KISAH RAYA KEDUA ;

Berjalan ke rumah sedara mara di Hulu Langat dan Dusun Tua

AL - KISAH RAYA KETIGA ;

Meneruskan perjalanan ke rumah sedara juga. Cari sedara ramaiRAMAI. HAA

raya seterusnya, pandai pandai la nak g mana. Yang penting, ade aku kisah. HAA

Thanks kepada Amira, Mun, Adli, Marl, Myra Razali, Atikah, Kak Ina, Amalina, Qila, Aizat, Khairina , Rahmat, Tyrah, Wany Hanim, Farah, Adah, Mea, Firdaus, Kak Nelly, Ifa, Kak Azlina, Chuck, Aslinah, Cikgu Mahiran , Kak Dahlia dan Kak Dayah yang menghulurkan kredit korang untuk hantar mesej raya kat aku. HAA. Syg korang semua. Tahun dpn anta lagi tau. HAA

" SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN "

ikhlas dari Bulbul Marcello dan sekeluarga.

MENEMAN orang SHOPPING ;


Aktiviti meneman orang berSHOPPING
last minute, memang satu kepastian. HAA

Yeh, mari sini BLACKBERRY ! kite berphotoshoot. I like.
Kau Adli, jangan nak sibuk sibuk, g try baju. HAA

Peace ! FUCK YOU ! no war. HAA

Masing masing buat CATWALK show dekat ats BRIDGE JUSCO ! HAA
Btw, si adli posing terlampau. HAA

Gaya Vavi dapat beli baju. Mcm syial je mulut die buka besar besar. Sumbat lalat baru taw ! Hee

" KAU dah dapat pe kau nak, BLAH la. Jum balik. Call cik eton suh amek ye adli Oiiii "
*ayat yang diolah, untuk menyuruh si adli balik. HAA*

* NOTE ; Adli, taun dpn ajak aku teman kau shopping g tau. Kte gegar semua shopping complex. HAA


SHOOPING RAYA + BERBUKA with CLASSMATE !

perayau sepenuh masa. HAA

AHAD PAGI ;
Seawal pagi ( bkan la pagi sgt ), dah keluar pergi Shopping Raya with Adah Hashim dan Amalina. Sempat berjalan di tiga tempat iaitu Sungai Wang, Bukit Bintang, dan Times Square. Meronda sana sini mencari barang demi barang, sehinggakan memakan masa yang agak lama. Ada yang nak cari kasut lah, ade yang nak cari baju la, ada yang nak cari seluar la, ade yang nak cari celak lah. Bermacam macam ragam. Mentang mentang la salah sorang tu xpuasa, sibuk duk asyik cakap " woi, aku laparlah", padahal x puasa. HAA. Lepas tu, ade lah orang tu g beli DONKIN DONUT, dua pulak tu. G duk makan kat tangga. Nasib bek aku x terliur, walaupun aku lapar. Kami orang yang beriman ka Mina. HAA. Dah selesai tawaf satu shopping compleks, kiteorg pun balik la. Takut akan kepadatan rakyat Malaysia yang sangat ramai memenuhi ruang angkasa lepas yang panjang. HAA

bercamwhoring bersama Adah Hashim di Kedai Kasut Lemon. Tunggu si Amalina mencuba kasut. Btw, sebenarnya Adah saja menunjukkan baju barunya yang baru dibeli kepada viewer viewer yang sedang melayari blog aku nie. HAA


INILAH manusia yang kukatakan LAPAR tuh. Astaga, di bulan puasa pun maw wat cam tu. Tp xpe, keuzuran. Perempuan pulak tu. Dikecualikan, tapi jangan lupa ganti. No more DUNKIN DONUT after this. HAA

* NOTE ; Adah, jangan marah aku. Kita gurau taw ! HAA

AHAD MALAM ;
( senja, nak berbuka puasa )

"Marl, amza, caer, pejal, ABUL ( tetamu undangan ), miyna, abby, mimi, adah, niknesh, nate beruk, zombie, kamal, budu, chia, emy, adli ngan qila. Table ngan kerusi dah book"

Venue : Restoran ABC Cheras Perdana

Memang event yang dirancang dahulu kala, tapi kenalah tunggu dak dak cuti raya dulu. Yelah, time time macm nie jelah dapat kumpul buka puasa ramai ramai sama sama. Walaupun bulan puasa hampir hampir nak abis dah, tapi yang penting dapat meet together gether. Betol kan. Finally, dpt juga berbuka bersama sama walaupun x lama. Berborak sana sini, bercerita sana sni, bergelak ketawa. Ah, seronoknya apabila mengimbas kembali kenangan sewaktu di sekolah dahulu.

Dari kiri ke kanan ;
Aqilah, Adli, Abul, Adah, Amira, Nana
Geng 6 A ! HAA

Guys friends. Oh, itu muka kelaparan saya. Mamak di situ agak lembab. ( PERASAAN marah timbul akibat kelaparan sebentar ). HAA

Gadis gadis yang turut menjayakan event nie. Thanks qila, adah, mina, nana and mira.

Lepas dah selesai berbuka, kteorng pun pulang la. Maw solat terawih kataNYA. Btw, thanks banyak banyak kepada yang menjayakannya. Hope, jangn lost contact lah. Next year kte uat lagi dekat tempat yang lagi UP ! Mamak mamak mula mula leh la, lama lama muak gak. HAA


Bulbul Marcello Official Blog!