churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

Let's design flyer for PTPL Sentral ;

Design Flyer 1 ;


Design Flyer 2 ;



Design Flyer 3 ;



*Thanks to Aizat sebab bagi kepercayaan kat aku untuk design flyer untuk Program Bersama Warga PTPL Sentral "Treasure Hunt" . Good luck dan selamat menjayakan program ini. Hope success.




PROJECT done !

Our project was done and done. Let me share to your all :

Theme ; When The Tiger ....







Copyright 2010@ Bulbul Marcello
All right reserved



meet YOU Daus ;

ish, mamat ini sibuk ajak aku g sekolah rendah, tempat belajar aku sejak dari azali lagi nie. Ktenye, jom la lepaklepak. Bile lagi nk g sekolah sendiri an. Nasib baik, aku pikir 5 tahun aku x lepak ngn die. so aku g la. Mentang-mentang umah die dekat ngn sekolah, sng la ajak aku lepak kat skolah an. So pg 19.01.2010 tu aku g la ngan seorg "alien" nie. Dah die nak ikut cmne an. Die nk gak tgk sekolah aku yg xde indah mana pun, cume dekat ngan pusat bandar je. Smpai-sampai je aku sms ayah aku kate aku dh ade kt dpn sekolah. Yela ayah aku an cikgu kat sekolah aku belajar tu. N after that, jumpe Daus and ayah aku ajak minum kat kantin. Tgah minum minum, borak borak tetibe ;
"ko nie pehal? Ko tunggu ko nanti kat luar !"

ayt something like that la;
Sebenarnye aku x dgr pun, tp lebih kurg mcm tu la. ahaha

Rupe rupe nye, dak sek menengah gaduh. Melayu gaduh dgn India. Memang perkauman tul lah dorg nie. Bkan nk ikut, tema 1 Malayasia tu. Haha, mule-mule gaduh mulut je, lepas tu, kaki, tgn semua melayang. Aku n alien x-cited beb tgk. lepas tu beralih tempat sebaab karang x pasal2 kiteorg kena. Dah la, dorg tumbuk, sepak terajang dkat ngn meja kiteorg. Kalo kena aku time tu, memang aku simbah Air Milo plus aku ketuk guna cawan kat dorg je. Yg kecian, cikgu dtg leraikan pun, dorg still gaduh. Fuhh, bak kate alien. Pengalaman pertama beb dpt gk free show depan mate. No used tickets kot. Duduk tempat first class lagi. Hee. After a while, lerai la perselisihan tu. Aku rasa jd kes polis kot. Enta la. Thanks aw sebab buat acara pembukaan yang menarik perhatian bekas sekolah rendah nie. Haa

kantin sering menjadi tempat percaturan mereka bergaduh, bpk aku kate la. Hee


Nasib bek bpk aku ad, selamat la siket. Tp bpk aku buat bodoh je, buat mcm xde benda berlaku. Yela,karang masuk campur laen pulak jd. Lepas dorg gaduh, semua org masuk kelas, ayah aku pun borak la ngan Daus. Aku n alien dengar je la. Kul 11 tu, ayh aku ade kelas, kiteorg pun round2 la kawasan sekolah. Nothing change pon, lepas tu decide nak g mana la nie. Last2 g pondok, lepak plus borak dgn Daus, die sibuk nak usha majalah sek. hee. Btw, kecian alien, die senyap je mcm tgh menggunakan profile "Silent" cm kat handphone aw. Haha, maybe segan la kot. Maaf la ko busan aw alien ikut aku, hee.


mercu tanda sekolah yang masih utuh ! Hidup LA SALLE ! ahaha

Borak punya borak, tgk tgk dh jam 1 ptg, dak sekolah dah nak pulang. So, kiteorg pun lepak la surau, sementara tunggu bpk aku nk balik an. Ingatkan ayah aku ajk balik, rupenya ajak mkn dulu. Aku ajk Daus ngn alien tp dorg tak nak. Segan konon. Tolak rezeki la ko, kecian la kat aku yg perut tgh keroncong nie, hee. Dah la, ank si Ismail nie bajet. Kdgkdg menyampah ngan die oh. Nak je sepak time tu, tp xpe sebab die kawan aku yg lame dh x jumpe. Haha

Disaat menunggu bpk ku untuk pulang, sempat gak aku pusing berlatarkan mercu tanda skolah. Hee

Mule-mule Daus dah nk balik dh. Tp aku kate tunggu dan tunggu. Die kate die nk balik ngan kawan je. Dah la kencing aku. Menipu je. Haa. Btw, lps beberapa minit tu bpk aku pun turun dr pejabat die. Urmm, nak balik dh nie. Kecian kau Daus, pas nie, bile dpt gelak ketawa, gurau ngn ko lg an, hee. Yg alien tumpang aku balik
Sempat bergambar ngan si Firdaus anak Ismail ini. We hot babe ! Haa


DAUS thanks ajak aku g sek rendah, g mengimbas detik-detik waktu kte sekolah situ aw. Aku pindah pun ade sebab weyh, bukan aku jadi "Pengkhianat
" sekolah. Hee


Current mood
; Hepy cuz ade gak junior yang dah sekolah menengah kenal aku. I feel PROUD ! ahaha



TESTING Operation 2010 ;


Theme ; Playground story



Theme ; "Save My Life"



Theme ; Happy Devil's





Copyright 2010@ Bulbul Marcello
All right reserved

6 MERAH we meet again ;

Syazwan, Firdaus, Abu, Amirul, Nizammudin, Chow Wai Kit dan Fariq dan kawan-kawan SK La Salle ( 1 ) Brickfields, Kuala Lumpur kite jumpe lagi la weyh. Kawan-kawan sekelaas 6 Merah, aku memang rindu korang la. Nasib baik 13.01.2010 ari tu plan nk wat reunion. Dapat jumpe korg. Aku memulakan perjalanan seorg diri ke Time Square untuk berjumpe dieorg. Kiteorg jumpe di bowling TS, sesampai je, salam diorg, dan agak terkejut dengan perubahan dorg. dlu waktu sekolah rendah, ade yg badan agk berisi tapy sekarang dah kurus kot. hee. Sampai-sampai jr kiteorg terus men bowling. Jum tgk sape yg menang ;

We are "6 Merah Bowling Guys"
Go Wan, Daus, Abu, Amirul, Nizam, Wai Kit !


Dan keputusannya ;


Di tempat pertama iaitu Syazwan, kedua aku sendiri ( bangge gile, hee ), ketiga iaitu Firdaus, keempat iaitu Abu Hasan, kelima iaitu Amirul, keenam iaitu Chow Wai Kit, dan terakhir iaitu Nizammudin

Lepas main bowling, kiteorg x taw nk decide ke mane. Argh, tgk wyg la. Mulemule nk tgok cerite Juon, tp seat pulak penuh. Kalo nk pun, amek seat dpn skali. Decide punye decide, tgk cerite "Carrier", kul 04.10. Sebelum tu, g la melantak dulu an, karang dlm wayang lapa pulak. Haa.



Bincang korg, bincang. Haa


Lepas 2 jam 30 minit, wayang pon abis la. Cerita yang kiteorg tgk tu, memg mengantok gile. Ingatkan cerita antu ke, rupe rupe cerita mcm H1N1. Poster je gempak cm cerita hantu, tapy mcm bodo je. Haa. Xpe, bile lg dpt tgk ramai2 an. Lepas dah tgk wayang tu, kiteorg g jlan jalan jap, n semua nk pulang. Maklumlah dah jam berape an, ade yg nk g mid valley la. Tp sebelum balik tu, aku sempat bergambar ngn dorang ;



Kenangan yang x dpt dilupakan bersame korg la weyh, IMY !


Bergambar secara personal bersama kawan-kawan 6 merah :

Abu dan Amirul

Firdaus dan Fariq

Chow Wai Kit dan Syazwan

Nizammudin ( dia x mek gambar ngan aku coz die sh bla awal. Hee )


Lepas dh bergambar tu, kiteorg semua berpecah. Ade yg balik la. tp aku ngn Wan x nk balik dulu, kiterorg g jalan jalan jap, g Sungai Wang jap. Ingatkan nk g Pavillion, tp mls la. Hee. Dh jam 7.00 tu, kiteorg decide la nk balik
.




Gambar yg sempat dirakamkan, di saat saat akhir. Hee, Balik tu aku balik ngn Wan. Die menuju ke Sri Petaling, aku ke Bandar Tasik Selatan. Ade la gak kawan balik an. Sampai Tasik Selatan, aku balik la nek Ktm. Sampai Ktm Serdang aku suh bpk akuh amik mek. Lepas nie, aku hope dpt jumpe lagy la, jgn putus hubungan sudah. Pape pun, dak La Salle ( 1 ) Brickfields terutamanya dak 6 Merah aku memg syg korgla. ILYSM babe !

6 MERAH I WILL MISS YOU FOREVER AND EVER


Current mood
: Happy gile dpt jumpe kwan dan shocked sebab Amirul dah kurus gile. Haa


Mamat ini dulu berisi, skrg kurus babe ! tabik same lu la Amirul ! hee

Anugerah Juara Lagu Ke-24


Anugerah Juara Lagu Ke-24 tahun ini memg memberikan suasana yang agak baru dengan cara penyampaian yang agak berbeza. 14 buah lagu berentap, dengan 13 artis yang bertanding. Memg agak berbeza malah set pentasnya agak berbeza. Memg gempak, dengan gandingan 3 org pengacara iaitu Ally Iskandar, Cherrly Samad dan Faizal. Acara pembukaan dimulakan dengan Dato' Siti Nurhaliza dengan membawa lagu Meet Uncle Husssein iaitu "Lagu Untukmu". Pembukaan yang amat menarik sekali. Memg begitu mengujakan penonton yang melihatnya. Setelah selama dua setengah jam bersiaran langsung di Stadium Putra Bukit Jalil , maka berakhirlah semua persembahan dan masa untuk mengumumkan para pemenangnya. Antara juara-juara AJL 24 ialah ;

Anugerah Vokal Terbaik - Black ( Aku Rindu Sayang Kamu )

Anugerah Persembahan Terbaik - Aizat ( Kau Aku )

Tempat Ketiga AJL 24 - Faizal Tahir ( Bencinta )

Tempat Kedua AJL 24 - Yuna ( Dan Sebenarnya )

Tempat Pertama AJL 24 - Aizat ( Pergi )


* congrat Aizat (Pergi )

Tahniah, kepada semua peserta AJL ke-24. All of you memg best dan memberikan performance yang terbaek.

* Hope, AJL 25 memberikan suatu kepuasan kepada penonton / peminat pada masa akan dtg. Okayokay

11.01.2010 bufday mak ;

11.01.2010 genap la umur mak, 47 tahun,
HEPPY BUFDAY yang ke 47 tahun mak,
Semoga mak panjang umur, murah rezeki dan berbahagia dengan keluarga tercinta,
Istilah kasih sayang yang mak curahkan kepada kiteorang amat bererti bagi keluarga kita.
ILYSM mak ; Pn. Nor'Asidah
Bte Jaafar


* nothing special present for you, melainkan kasih syg yang akan dicurahkan kepada mak.
Maaf jika selama nie, byk wat dosa ke, kuang ajar ke. Maaf sangatsangat. ILYSM mak !

bila awak nampak saya ;

saya ingat awak senyum kt saye,
awak lepak2 ngan saya,
saya nampak awak main pukul2 ngan seseorang.
saya nampak awak bace sajak ,
saya nampak awk kt makmal,
saya nampak awak tugas kat kantin, haha

petikan dari msj seseorg pada jam 01.35 pagi bersamaan 10-Jan-2010

*memg awak SPY ! Hee

teringat zaman sewaktu aku bergelar BABY ;

17 tahun aku melihat bumi ini. Pelbagai perubahan yang dpt ku rasakan dlm pelbagai aspek. Bermula drpd ku kecil sehinggalah ke usia ku sekarang ini. Namun, zaman kanak -kanak adalah salah satu zaman yang tidak dapat dilupakan. Rasanya rindu dgn saat ini ;
Lahirnya seorang insan yg bergelar Hasbullah Bin Hamlan atau dikenali sebagai
Abul / Bulbul Marcello pada 09.03.1992


Di saat ibu mendukung aku, melayan kerenah aku, memberi makan yg secukupnya. Ayah dan ibu jasamu akan ku hargai.

Adik beradik yg sentiasa memberi sokongan antara satu sama lain .

To all Hamlan and Shidah family ;

Siti Hajar
Hud
Muazam Shah
Hasbullah
Al-qullia
Basri
Hafizuddin
Nur Hidayah


aku ;
"SAYANG KORANG "



kawan LEPAK pulang ;

Setelah sekian lama duduk rumah, busan yang amat kerana ketiadaan kawan lepak iaitu Adli and Qila, dorg pun balik dr hostel dorg. Yela dorg kan g belajar Kutlenary Art. So, ary sabtu nie kteorg g la Mines. Sajew je realese tension kan. Hee ;gedik ! gedik membaca buku . Hee, adly tu excited bace buku resepi. Mentang mentang budak cutlenary art . Haa


antara gmbr yang sempat dirakam kan . Hee

Current mood : Terima kasih Cik Ton anta kami pulang dan pergy.
Lepas nie, mesty wndu kawan lepak la.
Adly n qila belaja elokelok. Ari nie ari ko blaja, sok lusa tulat turn aku lak. Gud luck !




EXPERIMENT success ;

theme ; murderer case


theme ; GHOST story


theme ; Drama King

theme ; environmental surrounding

friends and friends

Dear friends ;
masing masing dah g sana, situ, sini and mana mana. Btw, I gotta miss U them and all my friends. Since , abis sekolah , ramai yang terpisah dan kadang kadang je jumpe. Yela, ade yg kerja, ade yg belajar or another else .


Hope, our friendship was not broken.
LUV u all babe !

* this drawing I do it myself. Hee,
That so simple and simplest

Bulbul Marcello Official Blog!