churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

oh kawan lame ; I MISS YOU

Pukul 2.30 pagi tu, tergerak haty nak sms kawan-kawan sekolah rendah kat SK La Salle ( 1 ) Brickfields , Kuala Lumpur. At least , I get contact dorg. Hanya beberapa org sahaje seperti Wan, Nori Dan Fariq.

Mule-mule aku sms Nori, tanye kenal aku x. Die kate kenal " Oh, anak cikgu "
Fuh, nasib bek die ingat. Aku mintak no Wan. naseb bek die ade. Lepas tu, aku sms wan.
Wan ckp sory no lame die dah ilang, so x dpt contact ak. Pas2 aku mintak la,no kwan2. Die ckp, die pun lost contact sebab ramai dah pindah sekolah. After that, nori pun bg contact number Fariq, my head prefect waktu aku jadi pengawas sekolah rendah. Aku merangkap penolong ketua pengawas la. Ala, best nye, nasek baek die ingat aku. Stu je keyword " OH, yeah anak cikgu Hamlan kan ". Pamous kan bpk aku. Hee.

Lepas, dh sms tanye SPM mcm mane. Lebih kurang kul 4 pg dorg kte mate dah stim. Nak tido. So, nak wat cm ne, benty la sms dulu. Btw, WAN , NORI, FARIQ heppy mood kot dpt sms korg smlam. Dah, lima tahun terpisah, dpt jumpe balik kan best. I wish kite dpt wat REUNION doh ! Dah lame x lihat paras rupa korg setelah 5 tahun berpisah. Hee

Current mood : Happymood

LANGKAWI vacation photoshoot

Hye friends, just nak share gambar-gambar percutian di Langkawi ary tu dari 15.12.2009 sehingga 21.12.2009.

Sajew wat photoshoot.

Selamat menonton ;
Di jeti Langkawi ;
Di jelapang padi ;

Di salah sebuah rumah lama di Langkawi ;

Suasana terkurung ;

Pumpkin style ;

That all , yang sempat sharing. Sebenarnye byk lagi. Oke, selamat melihat dan lihat. Hee

:) Janjy harus dikotakan oleh seorg gadis ini , keinginan seorg gadis membelanjaku selepas tamat SPM terpaksa dikotakan. Hee, nak taw sape ? Oh, die scandal terhebat aku. Oh yeh ! Die janji nak belanja dak SPM nie makan mcd. Btw, mula-mula dtg x terus makan, kteorg g tgk wayang dulu, cerita SANTAU.

Filem genre seram, agak disgusting,. Pergy dengan adly, atira, atira kwn mun dan mun sendiri. Dah lah, wayang cerita santau x ramai yang masuk. Adly agak jerit sikit-sikit. Haha, aku hanya duduk diam. Haha. Lbh kurg dua jam, kteorg pun keluar la, dlm keadaan yang sejuk giler. ahaha, Pergy ke toilet melepaskan hajat. Ahaha, Lepas tuh, g la mcd. Dah la ramai owg giler, g KFC, lebih kurg gak. Last last g gak mcd, xpe sifat sabar menunggu membawa berkat kan ? Selepas beberapa minit , janjy yg dikotakan dikotakan
;




yummy,yummy, Sedapnye mcd. Terdapat pelbagai kekecohan berlaku, terutamanya adly yang membuat bising. Meletakkan garam di burger mun la, mcm mcm. kami hanya mampu ketawa dan KETAWA ! haha



sedang menikmati hidangan yang disajikan sambil melayan gambar ke langkawi. Hee : )

Selepas perut dah kenyang , kiteorg pun g la jalan-jalan. Cucy mata. Aku sempat membely sehelai baju di kedai R20.
Sajew je aku menghabiskan duit baki ke langkawi tu, kalo tidak kena pulangkan. Huu



Menunggu si raja adly membely SUSHI. Die agak mengidam akan sushi itu. Hee

Selepas penat menunggu, kiteorg pun berhasrat untuk pulg la weyh, x kan nak lepak kat JUSCO nie lagy.


ini dia, muka muka penat menunggu si adly tu. Tp jgn risaw, we cool babe. Btw, tengok pe tuh.Huu




sempat bergambar dengan scandal terhebat : ) Gambar ini menarik bukan ?
Oh, mun mun, thanks banyak-banyak aw.
ILYSM darl : )















Jemputan Mai Makan Ke Rumah Cikgu Madzirah

Tepat pukul 01.46 pagy ( hari Rabu ), tetibe je dpt mesej dari Cikgu Madzirah mengatakan bahawa esok die ade buat makan-makan. Ajaklah aqilah, emy , adly n debot. That’s time aku tak tido lagy. So decide la nak pergy ke tak. Dah la x de transport, so how nak g an. Better aku tunggu ary esok plan ngan aqila ke, emy ke, aizat ke, adly ke, debot.


Keesokan pagynye ;

Dah bangun, tgktgk ade mcj forward dr aqila. Mesej yg sama aku dpt dr cikgu Mazdirah la. Makan-makan tu mula pukul 11. Bincang punye bincg mule-mula nk g nek teksy , ajak emy sekaly coz aizat x de die balik kg. Tetibe dpt last mcj dari aqila kate nek kereta. So just g umh qila je la.


Setelah beberapa minit menaiki kenderaan empat roda ke Taman Sutera ;


Sesampai je kat umah cikgu, Cikgu Zack buka pintu pagar n pas aku masuk tu, tetibe je Sarah ( gambar di ats ) sibuk tarik aku suh men kat atas. Yela semalam punye semalam aku lyn die kat sekolah, so die kenal la aku an. Haha, Cikgu Zack ngan Cikgu Asdila sibuk gelak gelak ckp pdn muke la, cmcm la. Aku peduly pe, dah Sarah nak men ngan aku. Haha.


Ramai gak la yang dtg, misalnya kamal, azmi, syed, ikhmal, budu, wafy ( geng dtg awal )

Aku, aqila, emy ( geng kedua yg dtg )

Aidil and debot n adly ( geng ketiga yang dtg )

Adahgemok ! ( Last sekaly dtg )

Geng guru ;

Cikgu Salwani

Cikgu Azdila

Cikgu Zack


Dtg-dtg je cikgu ajak makan. Mulamula aku rileks je dulu, maen ngan Sarah semua pastu baru makan. Makan nasy lemak mulamula, pastu mkan spagethy. Wah, sedap ! Panday cikgu masak.


Sesy mkn memakan. Haha


Setelah perut semua penuh, mereka berehat-rehat sambil berckp-ckp. Topik perbualan aku x taw la pulak ! Haha. Aku tetap sibuk melayan si Sarah tu, g men ikan kat luar umah la. Mcmmcm tp syok : )

Pas dah abis semua, sajewsajew wat ciket photoshoot kat umah cikgu kteorg ney ;


Photoshoot pertama ;


Photoshoot kedua ;


Photoshoot ketiga ;



Lastly photoshoot with teacher Madzirah ;


After that, kteorg semua pun balik lah. Tak kan nak duk kat situ lame sgt an. Haha, naseb bek Cikgu Zack hantar kan taw. Kalo x, xtaw nak balik nek pe. Thankz cikgu Zack, Thankz cikgu Madzirah sebab panggil kteorg jemput dtg mkan kat rumah. Kami sentiasa mengigaty cikgu la.


* Spagethy sedap plus nasy lemak pun sedap. Mekaseh cikgu Mazdirah. Taun dpn ajak lagy ye.


Apabila sekelas setelah MERDEKA !



Agak-agak ape yang dorg buat ? cuba korg guess ciket ? adakah dorg men tepung ? men congkak ? men ape ape je ? Haha, tp kiteorg bukan begitu. Kteorg enjoy bersama –sama sekelas keluar berjalan bersama-sama untuk meraikan kejayaan setelah berusaha menjawab peperiksaan SPM 2009. Kiteorg keluar bersama-sama untuk ke Mines Wonderland. Sajew-sajew berjalan ; Naseb bek dak-dak kelas sporting gile, nak juga meraikan. Thankz la korg. Ilysm


Bersama-sama cikgucikgu SMKCJ buat kaly terakhir ;


Plan bersama-sama untuk menaiki bas untuk ke Mines Wonderland. Agak penat menunggu sehingga menjady sebegini ;


Semua orang duduk berkelompok. Bak kate Monica , mcm taik dainosur. Haha, Ade yg sibuk membarkar slip peperiksaan, ade yang sibuk menconnteng baju, ade yang sibuk bercakap , gara gara menunggu pakcik bas Rapid membawa bas nya ke CJ untuk mengambil pelajar-pelajar yang nak pergy enjoy nie. Setelah beberapa jam menunggu, semua amek kata sepakat kate nak jalan kaky ke Impian Ehsan. Senang sikit nak ambil bas. Pejal kate x payah. Tunggu. Dorg jln je termasuk aku sekaly ikut. Haha, x kan aku nak tinggl kot !


Mereka berjalan smbil posing dan ;

Yes ! Rapid dah mary. Ke mary ko rapid, penat menunggu taw ! Lega dapat merasai air-cond Rapid yg harga RM 1.00 tuh ! Haha


Sudah smpai pun mines. Letih gak lame menunggu. Tapy ramai-ramai x rase pape pun, sebab nak have fun kan. sampai-sampai je terus g solat n pastu g mkan. Yela perut dah keroncong bagaikan dicucuk dengan garpu taw dengan kehausan yang kian melanda mengakibatkan tekak kekeringan bagaikan musim kemarau, AMEK ko bahasa sastera keluar. Haha


Lepas makan tuh, ramai – ramai plan nak g tempat mainan. Nak g release tension. Sajewsajew sahaje. Best gak pergy sini, Dapat gak gelak ketawa tgk gelagat kawan-kawan yang agak kelakar.


Mereka agak tekun bermain game tu, terutamanya geng SPBT tuh, lagylagy si nana tu, men game tembaktembak sampai melompat lompat. Kalo korg ade mesty tergelak punye la. Haha. Sekali imbas video yang aku rakam, tergelak-gelak aku. Maklumlah, dah berapa bulan x gelak, melompat cm tu kan. Haha


Yang aku plak, sibuk mengambil gambar

* sebenarnye aku saje je promosy patung-patung kat dalam tu. Atyrah sibuk je nak join sekaly aku promosy patung tu an. Haha


Aksy-aksy pelajar-pelajar lepasan SPM ! bergelak ketawa bersama-sama, memg hilang tension la


Jum men tumbuktumbuk muke ;


Mangsa : Amirul Ariff Bin Amin- Triple A !


Pelepas Geram ;

Kamarudin

Zulhelmi

Syed


gile mereka bertiga nie. Memg lepas geram gile tumbuk muke si Triple A tuh. Tapy bukan tumbuk betul-betul la, kalo betul-betul memg idung,mata,gigy,mulut anak amin tu terabur la. Haha

Aku pun test test je pakai bendalah tu ;


Ade brany ke nak gaduh ngan aku ? Haha

Aku lawan bendalah ney ngan amira . Haha , besh men nie. Tp kecian kat myra die kecundang, kalah gak die ngan aku * Pdn muke ko myra, aku bangga aku menang. Haha

Aku menang 4-0 taw. Ape la ko dpt telo ayam je. Haha

Setelah dah busan maen game ;

Kteorg g amek gambar plak ramai-ramai dekat splash park yang kat atas tu. Tempat baru agaknye. Kiteorg peduly pe ,janjy kteorg dapat mek pic ramai-ramai. Yg security gate, si pakistan berbulu tuh sibuk nak halau kte pergy tempat laen la, kecoh gile, tapy akhirnya dapat gak ; Nak tgk


Dah puas kat luar sambung kat dlm pulak ;


Kami membuat aksy kaki menjady pendek. ?? pelik kan. Sajewsajew je. Memg lawak saasaat ney


Setelah berjam-jam di Mines akhirnya kiteorg pun pulg. penat gile nak tunggu bas. Berjam-jam plak tuh. Geram gile tahap kambing taw.


Muke-muke mereka berposing termasuk aku sekaly. Haha. Yela dary tunggu bas yg berjam-jam elok amek gmbar, kan best. X buang masa langsung taw. Haha

Tunggu punye tunggu, dtg pun ko wahai bas mini . Haha, naek je la, kalo x nak balik naik ape ? ade bpk ko nak amek ke ? naek punye naek benty kat tgh jln raya n jln kt jln shortcut yg banyak anjing, jln seram, dan jln x rata.


Dan setelah beberapa langkah nak smpai kat jln besar ...........

Abis tepung, telor melayang kat ats bdn, kepala ko qila. Pdn muke, ketebulan time tuh bufday die. Memang perang tepung la, naseb bek aku lary, kalo x busuk baju, suar aku. Haha

* thank adah support telo 10 biji, pasty ko kena mara ngan mak ko an. Haha


Align Left

Mangsa keadaan tepung, telo semuanya bertempiaran seolah-olah melarikan diry daripada serangan musuh. Haha




Si ikhmal sibuk memberi bahasa isyarat supaya hentikan pembalingan telo, tepung itu tetapy ;



Org yang baru je dtg seperty emy dan debot terkena juga. Kecian dorg lagy lagy si debot tuh. Bertepek telo ats kepala die, aqila aku tgk dh mcm kek yg nak masuk oven je. Haha. Nseb bek ad paip free yg ade kat fase 7 ney, dpt la dorg bersihkan pape yg patut kan. Haha.

Weyh aqila , heppy bufday yg ke sweet 17. Pdn muke ko , ko ingat bufday ko leh terlepas ke ? Selalu buat org waktu bufday an , sekrg baru ko rase ape yg aku kena 09.03.09 ary tu an. Haha

Anyway , walaupun last day bersama ngan dak dak kelas,

namun kenangan tetap ade di haty bersama-sama dorg.


5 Dedikasi ILYSM : )


Bulbul Marcello Official Blog!