churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

sukan rakyat

wahai kengkawan semua maw tengok kteorg beraksi di padang perhimpunan sekolah?huhu,untuk ape?xde la,sebenarnye,ari khamis bersamaan 23/07/09 ari 2,sek ade wat pertandingan sukan rakyat.ala maen-maen je sebenarnyer.Antara yang terlibat dalam group aku ialah :
aku,emy,ashid,aizat,azfar,nazreen
zombie,adah,mun,fatin

macam 2 la sebenarnye aktiviti sukan rakyat nie..memg mencabar la,kalo x de kekuatan fizikal dan mental.

nie la kumpulan kteorg;
iaitu kumpulan DODOL

kumpulan DODOL ini agak agresif + gila-gila cket..lagi-lagi ade si rashid 2.hahah
tapi sebenarnye best jugak..saje nak ilg tension.

Macam-macam game yang dibuat.
Cthnye :

1. Sungai beracun
- iaitu dimana sesorg kte memindahkan batu-bata ke suatu tempat..Ianya agak sukar dan penat membuatnya.

2. Cari barang dalam tepung
- fuh,game nie mengotorkan muka + baju aku dan kengkawan j
e. dah la cari benda pelik2..cm ranting la,benang la,balloon la..ish,enta mcm2..dah la bekas die kecil,mesti byk air liur yg bercampur..haha

3. Mencari brg mengikut senarai
- mainan nie seng je.Nak cari air ijau?ar,ape lagi
,aku g la kantin,mintx pewarna wat pe ntah.naseb bek akak 2 bagi.lepas 2,nak semut la,nak kasut saiz 7,nak semut..pelik2 je..

4. Traktor
- Game yg agak mencabar.di mana salah seorg daripada kte mesti kte l
etakkan tgk kat padang 2,sambil sowg lagi,angkat kaki.fuh,sakit kot tgn,nak sampai2 tu..sakit.lemah gle.haha

5. Men ikat kaki sambil berjalan
- Game ini ngok cket.2 kali kena wat.coz yg pertama batal sebab dorg lomp
t.2 yg cepat je sampai..aku berteman kan Aizat ( ketua pengawas kte ) men la bendalah nie,sambil gelak2..haa

agak sukar kot,kalo x buat sama..

Setelah habis semua game 2, kteorg pon g la ruang legar..dok lepak2 + amek angin.penat kan.
pas2 cikgu bg taw la sape menang..
kteorg dapt no 2 daripada 12 kumpulan
kumpulan ke 8 menang ( ala,dorg men tipu ) haha

kami x kisah,janji hapy..haha

weyh,geng korg HEBAT la!sentiasa bersama : )

natural environment : )


indah bukan kalo dapt suasana cm nie?dah la kebiru-biruan
sejuk mata memandang.gambr nie aku mek wak2 g bangsar.
kat satu padang 2.x taw plak cantx.
thaxk la kat qila kerana menangkapnye dan aku editnye..tengok 2 kali nmpk shemat plak..haha ( bagi aku la )

menarik x bg korg?indah bukan?

candid picture : )

halo!gambar-gambar unit beruniform,kelab dan persatuan,permainan dh kuar dowh!kelakar gle.Yela,taun dpn dah xde nak mek pic cm nie lagi.dah kuar dah sek so nikmatilah saat-saat begini..
tgk jom : )


ya,ini merupakan para-para pengawas sesi pagi SMKCJ

Inilah pasukan-pasukan KPA yg hebat..haha


para pemain badminton no 1 negara pada masa depan..haah
dan mereka-mereka ini merupakan pencegah-pencegah HIV di bawah PROSTAR..

Kejohanan Bowling Pengawas 09


Bowling?Ye bowling..Al maklumlah,kami an pengawas sekolah..penat bertugas..so nak release tension,badan pengawas pon buat la satu game bowling towk para-para pengawas sesi pegi.Sukati ko la nak men cm ne pon,nak memekik,melompat,menjerit..men la,,janji hepy plus release tension..Ceritanya bermula begini,kami bertolak daripada sekolah sekitar pukul 2.30 petang.Dengan berpakaian baju T pengawas+baju sukan sekolah kami pon bergerak dan menuju ke Metropoint Kajang
saia BERSEMANGAT waja nak men bowling..haha

suasana ketika dlm bas ;

kecoh!gamat! dlm bas nie..dorg suma asyik tgk concert MJ je..bising plak 2..ape lagi,aku pon tgk je la..

Setibanya di sana ;
Yes!target itu..target!haha,kteorg dh x sabar dah nak men nie..
Antara team aku ialah ;



ini semua exco2 pengawas..sajew je kteorg pilih seTEAM!haha..ketua pengawas bersama kami 2..huhu


Gelagat waktu bermain bowling plus berposing bersama guru pengawas ;

Setelah beberapa jam bermain bowling ;


sesi fotografi pengawas pagi di Metropoint Kajang..besh ouch!

kegilaan dak-dak porm 5 menjadi-jadi..lihatlah ;

Antara ECXO-EXCO pengawas tahun 09
ternyata kami memang gila gambar.haha

"KEJOHANAN BOWLING PENGAWAS INI BEST"
harap diteruskan
maaf!saia malas suda maw taip,tu yg ciput je ayat..haha

ianya KEMBALI

agak berkurun lamanya,aku x amik gamba saiz passpord.pas2 tetiba je teacher Harbans nak gambar saiz passpord..katenye,nak letak dlm majalah..yelah aku kan Ketua Sidang Redaksi 09,so terpaksa lah nak tak nak pon,kena bg gmbr,,nie la hasilnya,,oleh kerana agak lama,x amek gmbar formal nie,abis org kat kedai gmba 2,suh aku gerak sini cket..sana cket..haha..kelakar...nie la hasilnya ;

saat yg menarik plus kelakar waktu photoshoot nie..
* mungkin gmbar ini huduh!haha

cabaran perKHEMAHAN 09

aku dan kawan2 telah dihantar untuk menyertai Cabaran Perkhemahan di sekolah bersempena dgn bulan Koko..Cabaran Perkhemahan ini dibuat untuk menilai diri kita dr segi fizikal dan mental..macm2 aktiviti la yg disediakan..cth cm wat gajet,iktihar hidup,pertolongan cemas,jalan lasak.bearing..So,aku dan beberapa kawan yg len join la..mewakili KAPA! masuklah je lah,yg penting pengalaman plus yg berharga SIJIL!haha..Antara wira+wirawati KAPA ialah :

  • Abul * Adah
  • Aizat *Athirah
  • Debot *Shazana - KAMI GABUNGAN DAK 5A,5C dan 5D
  • Lokman *Atiqah
  • Nazreen *Azmira
Best la gak an..cm2..wak2 aktiviti pertama kami di pecahkan kpd 3 group..ade yg wat pertolongan cemas,ade yg wat iktihar hidup dan ade yg wat gajet.So,aku,mia,dan tyrah g la wat gajet..smpai kat stesyen 2,die suh wat gajet guna surat khabar,,die suh wat tempat kasut dengan berbekalkan surat khabar,tali rafia dan pisau..pepandai la wat an..kteorg men buat je,so dlm keadaan hepi..sampai gajet kteorg jadi cm nie ;
kelakar an.haha..aku,mimi and tyrah tergelak2.mampos la..janji siap drpd x buat..huhu..sebenarnya gajet nie x kukuh..letak semut pon aku rase roboh gajet nie.huhu...bak kate cikgu anita "tempat kasut pe ko wat nie"pas2 aku membalasnya "cikgu,saia x pakai tempat kasut cm nie sambil tergelak"haha..pas2 dah abis 2 pon,kteorg bla utk cabaran seterusnya

Cabaran Kedua dan Terakhir ;
Cabaran ini memg menduga la gak an..,betapa peritnya ko jln dengan berbekalkan batu bata..aahah.kalo makannan x pe gak an.leh gak benti jap pas2 makan..haha..oke..sambung balik,tuwk cabaran seterusnya kteorg kena jln lasak,wat i means ialah kita kena jln smbil bawa batu bata dlm beg..nak kate berat tuh x de la gak..cuma depends la,laen org,laen pandangannya..so KAPA anta li
ma owg tuk jln lasak.suma laki la..perjalanan bermula drpd keluar sekolah,masuk fasa 7, round2 dlu,pas2 keluar kat jln besar n g nek bukit kat umah besar2 tu..n smpai di fasa 2 dan melalui Masjid..daripada situ,kami melintas jalan raya besar dan masuk ke taman perumahan Fasa 4,berpusing-pusing di dlm 2,dan akhirnya keluar di jalan belakang sekolah rendah dan akhirnya tiba di pintu pagar SMKCJ dengan masa 38 minutes kot! Tak disangka kami merupakan pasukan yg second last berlepas,dan tiba di tempat kedua..Lihatlah muka-muka kepenatan plus kemerahan akibat mekap luntur ( bangang )


muka-muka kepenatan..tapi besh,,,aizat lenjun woh...
teruk gile muka aku...fuhh,
muka kembali segar setelah beberapa minit..haha..btw,cabaran perkhemahan ini memg besh!


ke mari kau ROTI NAN!

yes!yes!anda pass or credit English mix year examination nie?ya kteorg pass wei! tak kira la A ke, B ke, C ke, D ke..janji kteorg pass..So,dengan rasa baik atinya,teacher English kteorg iaitu teacher Hayati dah janji ngan kteorg, "kalau kamu lulus English,saya akan belanja kamu ROTI NAN! only students pass and credit only.huhu..gembira gle kelas kteorg,cm dlm kandang lembu pon ade gak..haha..so,pas exam 2..dlm 3 weeks ago kot,teacher tanye la,sape dok kat Cheras Jaya..hanya beberapa org je yg angkat..pas2 Impian Ehsan..ramai lah gak..so,dengan rasminya teacher belanja kteorg makan kat Restoran Impian Maju..Impian Maju pon..Impian Maju lah..haha.Lepas asar petang Jumaat tu pon,kteorg dtg la menjamah Roti Nan seperti yg dijanjikan..
nie la keadaan aku yg terpaksa "merempit"dengan Debot tuwk sampai ke sana..haha..Debot ajaq nek moto so aku ikutlah..Nie la teacher Hayati kteorg..teacher nie caring plus baek plus macm2 la..haha

a few minutes lepas dah dtg tu,tiba-tiba Roti Nan muncul tiba-tiba..haah,x de lah,dah order dlu dah..so kteorg pon makan la ramai2 sambil kongsi-kongsi..kan mesra 2..huhu..kteorg makan roti nan ngan ayam tandori+COKE!haha,,besh..
suasana semasa kat Restoran tu..agak bising gak la..haha

Kami anak-anak murid teacher Hayati yg baek kot,yg sopan kot!..huhu..mereka-mereka merupakan muka-muka yg hadir dan sama2 mengecohkan suasana..haha

THANK YOU TEACHER..WE ALL ALWAYS MISH YOU! WISH WE ALL GET A1 FOR ENGLISH IN SPM 2009


taik telingaku cair : )


entry yg menyakitkan telinga aku!berdesing-desing telinga aku..fuhh perit..bagaikan dicocok-cocok oleh pontianak-pontianak yg rakus menghisap darah ( statement yg bangang )..nak taw nape?
ari nie je,cikgu XXX jumpa aku,wanie n jalalah nak bincang pasal results kteorang pada peperiksaan pertengahan tahun nie..katenye kteorg punya ranking dlm elite telah jatuh,JATUH, JATUH..n x tergolong dlm top 40, dalam tingkatan 5..tapi x de la aku jatuh smpai top 100..masih dlm 40 something la..perit tul telinga aku,bile dengar die membebel pasal results aku,nasib bek la wanie ngan jalalah ade,kalo x "mampos aku kena basuh ngan dia sowg2"! polak pon ade gak,kkdg die ckp 2 pon ade betul gak,,enta mana satu pon aku x taw..macam-macam la die tanye aku..cthnye "ape masalh awak smpai ranking 40 awak nie bole jatuh"ape awak nak jawab..fuhh,,aku pon jawab la pape yg patut...huhu,tp naseb bek die x tanye aku mcm2.kalo x,bukan taik telinga je yg cair,macm2 bole cair..huhu,,so,sok aku kena wat appointement ngan die..katenye nak bincg pasal target tuwk SPM nie,,what is means,is die nak tlg la backup ( tlg ke? ) mana-mana mata pelajaran yg aku weak+improve markh 2..tp satu je aku mals,nak menghadap pengetua..nak bg taw die,asal aku n member2 elite yg lain rankingnye jatuhh..fuhh,malas WEI!malas WEI!mampos nak jawab!

p/s : insyaallah,aku akan cuba yg terbaek tuwk dapt result yg cemerlang tuwk SPM!
korg-korg doakan utk aku yerh!

lega setelah dah abis jumpa cikgu XXX

sesi kedua pada hari Jumaat bersamaan jam 9.15-10.25 pagi

aku di ceramah,malah diceramah tentang masa depanku.ckp pasal U mane aku nak g lepas SPM la,kalo results dapat nie,dapat tu.So,dengan adenye pengetahuan 2 cket,so mulai sekarang ak dah bole mula target..Bak kata Cikgu XXX "awak kena dahulukan mata pelajaran yg awak lemah" "penuhkan jadual awak dengan subjek yg awak lemah gile vavi ( statement aku buat sendiri ) uhuhu..so, die pon suh aku wat jadual tuk study,,pas2 aku pon ngok g tanye cm ne cara nak improve mata pelajaran yg aku lemah..macam2 lagi la.tapi malas aku nak mengaibkannya.tak baik,SPM pon x lepas lagi..so wish me gud luck k!

pelancaran bulan Sc & Math 09

lega sunggup pabila pelancaran bulan Sains & Math dah selesai. Naseb bek la berjaya jugak wat walaupun ade cket2 cacat cela nye.yela kerja kat dunia nie mana ade yg sempurna an. Bagi menjayakan bulan sains & math nie, mesti la ade kerjasama semua an. Yela,kalo x de kerjasama semua pihak mana nak siap. Thanx la kat kengkawan yg banyak membantu sampai balik umah entah kul bape..dari pg sampai la petang..terutama kat qila,adli,emy,aizat,atyn,munira,kamilia,zat,rashid,nazreen,wanie,rohani,aslinah..dan sesape yg terlibat..tanpa korang x taw program nie, dapat dilancarkan ke x..Terima kasih banyak2 juga kat cikgu Rashidah+Cikgu Wan yg sanggup stay teman kteorg wat prop2 suma 2..walaupun benda kecik,tp kenangan 2 mesti akan bile2 kteorg ingat.mana taw,nie akhir pelancaran kteorg manage..huhu,lepas nie dah abis sek,xkan nak tlg manage kot!haah
papepon..kteorg pasti pelancaran yg kteorg plan 2 menjadi kot ( kot ).yela,lagipun kteorg prepare pon last minute.sape nak pertikaikan " g mampos la " g wat sendiri..huhupara penjaya-penjayanya..

para pelakon-pelakon sketsa pendek bulan sain
s dan math
pembahagian zaman dahulu dan sekarangpara pelakon-pelakonnya..yg sporting!acara akhir sketsa..dah abis dah nie!
sudah abis..hopefully penonton-penonton hepy!huhu
tq kepada yg menjayakannya secara langsung atau tidak langsung
Bulbul Marcello Official Blog!