churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

Let's go to Kota Kinabalu, Sabah

cuti sekolah dah bermula,so tak kan la nak duk umah je.so,aku,adx-beradik ku,mak cik,nenek ku g la ke Kota Kinabalu, Sabah. Ikutilah cuti-cuti di Kota Kinabalu ini...;


nie semasa kteorg kat KLIA..sebelum nak masuk ke dlm kapal terbang MH 080


nie,keadaan waktu dlm flight.kteorg beruntung coz kteorg naek first sekali,coz ade owg tua masuk an, so,blewh kapal terbg landing,kteorg turun last sekali..

setelah beberapa jam dalam flight,akhirnya kami sampai ke Kota Kinabalu ;
setelah sampai ke Kota Kinabalu, menunggu teksi untuk ke hotel
nie la map kat Kota Kinabalu nie..kteorg stay kat otel Promenade Hotel and Apartment..oke la,selesa,,yg penting dpat jaln2 sekitar Kota Kinabalu


pada hari keesokannya, kami g Gunung Kinabalu..drpd hotel yg kami duduk,ia mengambil masa selama 2 jam lebih..tengoklah,perjalanan kami,dan kawasan2 sekitarnya Kota Kinabalu ini ;


nie kawasan sekitar Kota Kinabalu

ini pula,semasa dalam perjalanan ke Gunung Kinabalu,Sabah

cantik bukan, gunung nie! memang tenang bila melihatnya
nie tiket untuk masuk dalm Gunung Kinabalu 2,kena bayar seringgit untuk warga Malaysia,17 tahun ke bawah,dan dua ringgit bg 18 tahun ke ats
cantx la kawasan sekitar Gunung Kinabalu ini,kat dlm 2 ade hotel.selalunya mat saleh la dtg cuz dorg suka benda2 adventure nie,kteorg nak turun nak tgk ape ade,tp masa x mengizinkan..nie la keadaan apabila ade kat pintu gunung 2..tp,kalo nak climb kene book sebulan,,xpe,dapat tgk pon+jejak pon okelah!
nie,view daripada ats!aksi org "sakai hutan" bak kata nenek aku! ahahayerh!kami semua sedara-mara!haa..kenangan ma

Membeli belah di pasar Philipines,Sabah..
nie la keadaan di pasar itu..macam2 ade jual..mutiara la,gelang,
makanan kering dan basah..

kteorg kul 6 pg dah kuar otel,g pasar nak beli seafood untuk bawa balik
kteor g SAFMA
kalo x silap,SAFMA nie tempat jual2 makanan laut yg fre
sh!time nie,mate aku x betol,yela aku bangun ingatkan baru pukul 5 pagi,rupenye dh kuwl 6.terang sgt cm kuwl 7..ngantuk sgt time 2,tapi dh g cuci mata,x lewh ngantuk

banyak gile makanan laut jual kat sini,macm2..murah2 plak 2..geram je tgk,ikan macm2 kaler,bentuk pelik2..
tengok la ikan nie besar sungguh!



maw makan?maw beli?ahaha
seusia begini,sudah bekerja untuk membawa barang-barang jualan.kecian.tidak ke sekolah

Dah 3 hari kat sini,so kena la balik..balik pula kami menaiki pesawat MH 065 daripada Korea..rasa sayg nak tinggalkan Kota Kinabalu..Rasa cm nak pegi lagi.best..nie gambar2 kteorg kat airport KK dan dlm kapal terbg

ini di Kota Kinabalu Airportini no flight kteorg MH 065


nie kat entrance KK airport.mak cik aku posing je.ahaha
pramugari itu memang sporting!

KOTA KINABALU BEST!

selamat tinggal kawan

Selamat Tinggal Sahabat
Di satu tempat kita bertemu
Di satu tempat kita berpisah
Pada tanggal 10 Jun
Engkau menghembuskan nafas
Pergi meninggalkanku

Pemergianmu satu penyesalan
Kisah ini ibarat baru terjadi
Kenangan bersamamu
Walaupun sebentar namun
Ia kekal abadi

Hati ini pilu rasanya
Biar pun kita tidak erat
Aku sedih sebagai sahabat
Tangisan ini sebagai buktinya

Diri ini memohon ampun
Sungguh engkau sudah tiada
Namun kita tetap sahabat
Biar akhir hayat

nukilan : izzat

selamat tinggal kawan,semoga allah mencucuri rahmatmu..
selamat tinggal Muhammad Daerul Hafiz Bin Zakaria
kami akan sentiasa mengingatimu walau hingga ke akhir hayat


Ya ALLAH,tempatkan la rakanku ini di kalangan-kalangan owg yang beriman..dan jauhikan lah dia daripada azab api neraka




holiday bersama rakan di sungai lubuk manggis





cuti sekolah dah mula,so pe lagi,let's enjoy la..haha..bajet dowh,x sedar diri ke,yg aku nak nie nak SPM!haha..xpi x pe,kteorg g nie pon sajew je,nak menghidup udara segar+release tension sebelum nak exam an..
gambar nie,sebelum kteorg pegi,kteorg nak bas rapid,yg g aku,myra,nana.qila.atikah,fara n emy je.
dak2 kelaskteorg gak yg pegi..kteorg ajak dak len dowg x nak ikut,buzy d
gn hal masing-masing
yes! kami telah tiba,dan kami telah ditipu oleh pak cik yg gondol+buncit tu (haha) sengal punye pak cik bas,die
tanye kteorg nak g mana,pas2 kteorg suma blur,kteorg ckp la nak g pangsun
,pas2 die kate nie la pangsun..last2

kteorg turun,upenye2 tempat 2 lubuk manggis..banggang tuwl,terpaksa la kteorg
berjalan kaki ke ats

cket,sebab tempat 2 ramai sangat owg la,x selesa..haah



ar,ar,sempat posing lagi 2.haa
yes! seronoknya..dapat mandi sungai,dah lame x rasa mandi sungai owh..rindu plak..dah la sejuk.best plak tu

sempat agi aku men baling2 air..haa..tengok 2,sempat men gambar lagi kat dlm air..haa.sory qila,tikah n

nana xde,,dorg malu kowt n
ak bergmbar.haaa
nie la yg paling besh!shockwave nie..haha.memg aku tergila2 men benda nie,haa.besh siot!rugi..mula2 aku try sowg,pas2 kawan2 yg len ikut! haa.btw,wak2 ngah men bendalah nie,ade kawan aku nie hampir2 lemas.naseb bek selamat aw..aku jadi hero,penat aku berenang.haa
setelah beberapa jam berada kat sane,kteorg pon pulg la,xthan nak tunggu lama2,sebab lapar
sgt,so that kteorg pon balik n makan kat JUSCO
.

berhenti makan di JUSCO : ) lapar


lalal,setelah beberapa jam berendam,lapa rasanya,dah la tempat yg kteorg g tu,xde owg jual makanan
langsung..sebenarnya kteorg plan,pas abis mandi 2,nak g cari mkanan,kuar2 je,ade bas masuk.so pe lagi.
naekla.kang tunggu,lame plak nak baliknye..so,singgah JUSCO an makn!haa



kerana kekenyangan kami pon jadi la senget! haa.sume cm owg x betol je..makan aiskrim pon nak posing.haa

p/s : jadi hero menyelamatkan owg ( poyo je) haa..
Bulbul Marcello Official Blog!