churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

sekadar lukisan


haa..buhsan!buhsan!tengok lah pe aku wat..dah la xpandai melukis men lukis je.sajew2 je,aku tgk adk aku lukis,pas2 aku pon try la lukis.tengok la hasilnya : )

lihat la lukisan pertama ku :
betapa indahnye kalo ade kat sawah padi nie..dah la ijau.sedap mata memandang

lukisan yang kedua
:

tengoklah keadaan dalam laut nie.ade bukit2 plak 2..nyaman dan segar nye kan.

combine dua-dua gmbar : )

kesimpulannya,aku x pandai melukis,just men lakar je..


kek itu buatan kteorg!

aah!best owh wat kek!besh!wat kek ari guru!nie sume pasl gara2 seorg budak 2,kate dah temph kek untuk ari guru,last2 minute cancel!ish!pening kepala.dah la nak guna tuwk ari guru 2! pe la..so kteorg pown,mek la inisiatif, g wat sendiri.kteorg wat kat umah aizat jew : ) yg bersama-sama wat kek nie ialah :
  • Abul
  • Adli
  • Elya
  • Qila
  • Emy
  • Aizat
kteorg try je wat..sajew2.naseb bek ade owg yg taw wat!
chef pada hari ini ialah CHEF ELYA
nasib bek die ade taw, kalo x,x taw la kek kteorg jadi pewh..

nie adalah CHEF ADLI.penapis tepung yang terhebat di dunia : )

saya adalah CHEF ABUL'S pemukul telor yang terhebat juga : ) haa

CHEF EMY sibuk menulis resipi-resipinya.haa..x larh,die ngah buzy menulis tuwk acara telematch ari guru nanti.


CHEF AQILA, ngah sibuk mencuci pinggan+mangkuk yg telah digunakan!

CHEF AIZAT tidak dapat dikesan,kerana asyik xde je..haa

nie la bahan-bahan nak buat keknye..
macam2 la..aku pun x taw.haa


tengoklah gelagat kteorg wak2 membuat kek ini : )
berbincang ape ntah : )

haha! bagus kan dorg! bekerjasama.haa


adli dan aqila otak x betul..2 yg mereng!
haa : )

setelah beberapa jam.akhirnya kek itu berjaya masak...
tengoklah..

SELAMAT HARI GURU buat warga SMK Cheras Jaya..mesti sedap kek nie..maklumlah air tangan sape an! mesti sedap!
haa



persiapan hari guru 09

Hari guru dah lepas,16.05.09 ari 2,,tapi kiteorg sambut pada 29.05.2009 sebab exam.So, keje last minute,mesti la kelam-kabut.nak prepare bendalah nie,bendalah 2!fuh!tension,naseb bek dah abis exam.tengoklah persiapan kteorg yg kelam kabut+x seberapa!
pentas yang masih kosong dan tidak dihias

Jaspreet terpaksa menggosok langsir yang diletakkan di pentas itu supaya ia kelihatan tidak kedut.ternyata jaspreet memg rajin.haa
selepas beberapa jam....
blok-blok huruf telah dinaikkan.fuh!penat dan lelah dikongsi bersama : ) yang penting usaha semua pihak adalah penting..

ini la hasilnya, setelah beberapa jam yang berikutnya : )

penat dan lelah dikongsi bersama : )
ingat itu!

sabtu vs ahad

Time exam nie.tension gak an! nak bace buku nie la,nak afal nie,tp kteorg release tension dengan cara nie, tengokla kteorg wat pe ari sabtu ngan ahad

Hari Sabtu :
PERGADUHAN antara MAK LEBAI dan BAPAK LEBAI

tengok la MAK LEBAI DAN BAPAK LEBAI bergaduh.tak ingat dunia
Pertarungan antara Mak Lebai Dan Bapak Lebai bermula,tengok la,sampai guna penyapu+penyodok! memg ganas gile si mak lebai+bapak lebai nie.
memang ganas kedua-dua orang ini, ishh..xtaw la nak ckp..asyik gaduh je,enta lepas nie,x taw gaduh pakai ape, mungkin mak lebai pakai payung, bapak lebai guna pisau..jawabnye mati la mak lebai..haa!!

Dalam hal ini, aku tidak terlibat! aku hanya menjadi tukang amek gmbr,x maw merosakkan rumahtangga mak lebai+bapak lebai!

p/s : perkara ini hanya sajew2..xde kena mengena-gena dengan idup atau mati!


Hari Ahad :

aku dan adli berjalan ke rumah qila,tujuannya sajew je nak lepak.lepas itu, kteorg panggil amalina kuar, coz nak tanye something.. sajew tanye2 je,pas2 amalina ckp
" adli, tlg mekkan buah mangga kat pokok 2 "
adli bls : "ala.mek la sendiri,jom abul kte amek,pas2 kte makan kat ats pokok,pas2 biji kte cmpk kat mina..haa"
mina bls: "ala,tlg la"
adli bls : "jom,ko g amek pisau+botol.seng sket nak kaet!"
amalina "jap,aku mintx kat cik jamilah"

pas2 aqila datang.kteorg try2 la mengait buah mangga 2..sajew2 nak test!best gak,dapat jolok buah mangga 2..dapat rasa suasana cm kat kg.belajar la gak mengait buah..haa



Antara gelagat semasa mengait buah mangga.. memg besh! smpai potong buah mangga 2,pas2 buat kuah die,pas2 mkan kat tengah jalan : )
sonok an, dah lame x rasew cm nie...
nie,adalah hasil buah mangga yg kteorg dapt..memg besh r,buah mangga 2..dah la masam+pahit+kelat+manis..suma ade..peduli ape kan,makan je lah...haa
Nampaknya,hari pun dah makin senja.so kteorg pon terpksa la pulang..terima kasih kat amalina coz suruh kteorg jolok buah mangga 2+makan mangga 2 sekali.laen kali lewh wat agi kan.haa



oh.no!i datg lagi..mix year exam plak 2!aduh..pecah otak aku membaca+menghafal..arr..stress.stress.tapi x pe..untuk kebaikan gak..nak dah SPM nie..sedaq-sedaq la cket an!!aduiii!ingat aku nie SPM candidate 09..kuatkan semangat
Bulbul Marcello Official Blog!