churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

mini olimpik 2009

HIDUP JENTAYU


30/04/2009 bersamaan ari khamis, sekolah SMKCJ wat mini olimpik antara rumah sukan. Tahun nie, x wat sukan tahunan, so wat mini olimpik jeq. bagus la gak an, save time, save bajet.kan ekonomi sekarang melecet.huu
Taun nie, aku join mini olimpik, tp aku just masuk acara telematch je. lantx r, janji dapat sijil. naseb bek dapat. nak tgk flow telematch nie dari mula hingga la penghujungnya.
Antara team rumah jentayu :
  • Zulhelmi
  • Hasbullah
  • Adli
  • Lubis
  • Nur Azira
  • Nur Hazirah
  • Intan
  • Adiba
  • Nie, la antara team telematch kteorg yg agak bekerjasama+memekak+memekik time telematch.huu
nie time sebelum telematch mula, agak gile an, aku sajew je men2 ngan adli. release tension kowt!
telematch dah mula, sebelum 2 kteorg diberi penerangan oleh Cikgu Thomas. banyak la gak acara yg dijalankan seperti bowling, pas2 men lastik2 gne getah la, men tangkap bulu tangkis la, bawak belon air+botol mineral la.macm2.penat!tapi best

antara paparan yg sempat ditangkap
fuuh!nikmat owh ade kat situ. menjerit+memekak cm owg ilg akal! lantx r an, bile lagi. taun dpn dah x lewh agi..

nie semasa nak tunggu keputusan+dapt keputusa
n!

keputusan dah diumumkan! JENTAYU juara! bapak best! 2 emi yg naek amek.die jadi wakil. aku bangga sambil MENJERIT-JERIT! haa

antara sijil+medal yg diberi kepada pemenangwalaupuwn itu acara yg simple+simplest, tapi berbaloi aw! dapat la gak status JUARA an.haa
KAMI TETAP JUARA
tahniah la diucapkan kepada rumah MERAK yang menjadi johan keseluruhan.

solo vs padu suara smkcj



wah!wah!pada 27/04/2009 ari isnin tu, sekolah ade wat pertandingan nyanyian solo + padu suara. masalahnye, ade berkaitan dengan aku ke? perlu ke aku nyanyi.haa, x larh, aku sebenarnya jd master of ceremony je ( mc ), tetibe je cikgu Madzirah suwh.so, aku x leh nak skip, amek je la task 2. best gak, dapt tgk dak2 perform.dekat2 lak 2, atas stage g

meh tgk flow program nie
sbelum pertandingan mula, penat testing bace skrip.haahakim2 ngah sibuk wat penilaian. byk gak la yg berbakat besaq. susah nak pilihantara penonton SMKCJ yang setia dan sentiasa memberi sokongan ( ke? )

antara peserta yg berada di atas pentas, dan bersaing satu antara sama lain

keputusan akhir pertandingan akhir solo vs padu suara SMKCJ

Kategori Solo : 1. Mohd Esyraf Imran
2. Waliyuddin
3. Reduwan

Kategori Padu Suara :
1. J For U
2. The Faith
3. For Love

Tahniah diucapkan kepada pemenang! kepada yg tewas, cuba lagi

owh.teringat sekolah rendahku



SK LA SALLE ( 1) BRICKFIELDS, KUALA LUMPUR menjadi sekolah rendahku selama aku darjah 1 sehingga la darjah enam..sekolah ini amat bererti bagiku kerana banyak pengalaman yg aku lalui.walaupown, sewaktu itu,aku masih di alam kebudakkan tetapi pada msa sekarg ini menjadi salah satu sejarah yg diingati oleh aku.

teringat kawasan sekeliling SKLSB ( 1 )
tapak perhimpunan yg menjadi tempat setiap pagi pelajar berkumpul
padang sekolah yg menjadi tempat kami bermain berkejaran,tempat kami berlatih tuwk aktiviti sukan..fuhh,nikmat kerana padang ini luas.
kadangkala, teringat wak2 sukan tahunan sek, maen sini-sana..ya allah, nikmatnye.
.
makan!makan! teringat plak.wak2 sek rendah kat sini, wak2 rehat je cm dak yg ilg akal. lari sini sana, semata-mata nak makan.besh time 2, dapat mkn ngan kwn2.memekak sini sana kat kantin, biasa larh kanak-kanak an.
ade 2, mak kawan aku siap dtg, jage mkn anknye, biasa larh anak manje an,selalunye, kadg2 aku order je ngan kwn mak aku 2, sebb dah kenal an..

teringat bilik darjah



ini larh kelas aku, aku teringt kelas nie, kerana memorinya.sebab kelas nie la, kelas terakhir yg aku duduk, dan x kan dudk lagi tuwk selama-lamanya.
nie la,tempat duduk aku sewktu darjah enam!

teringat cikgu sekolahcikgu2, terima kasih kerana mendidik saya sehingga kini. sehingga kini saya kenang jasa-jasa cikgu SKLSB ( 1 ).walaupown, banyak rintihan atau dugaan yg dihadapi tuwk mengajar kteorg, tetapi cikgu x jemu.cikgu tetap teruskan.cikgu SKLSB ( 1 ) memg besh!

rinduw same KFC Brickfields

unik an!dah la sek aku nie, dpn KFC.memg besh!pas abis sek je, meti g.haa,mintx duet kat ayh aku.terus g.seng je, cuz dpn sek aku nie ade jambatan.so seng la.keselamatn pown terjamin! nie la slah satu kemudahan yg ade.7eleven pown ade.pe, besh



sekali kte teringat perkara 2, selama-lamanya kita akan ingat.macm sek nie la, ia sangt beerti bg aku.mungkin aku sorg je yg taw!SKLSB ( 1 ) tetap dihati ku walaupun setelah 5 tahun aku tinggalkannya. syg SKLSB ( 1 )

meh join wat mural!


attention : PLEASE VOTE " CHOIR " CLUB
abul!abul!nak g mana 2...

owh nak g tempat mural?pe 2?owh yerh,men lukis2 tat dinding!meti cntx an.sajew je sek nie,nak bagi gempak ..masalhnye,gempak ke?haa.sebenarnye sek wat pertandingan antara kelab,persatuan and permainan.so aku pown join la,ala tlg sket2 je,yg saki baki je..

fuhh,tgk nie,wak2 nak tlg cat dinding 2 pown nak berposing! dah la panas+berpeluh!so lebih bek aku jauhkan diri daripada wat mural ni.tlg cket2 lewh r.tambah2, dah la pakai baju sek.kang kena cat susah nak ilg!aizat pown nak posing gak!tengok larh 2!nampk kemanisan muka wak2 ngah wat mural towk kelab badminton.huu.moga2 ade rezeki, menang larh.amin


camping pengawas 2009


fuhh,kem pengawas sesi 09 telah bermula.kem nie kteorg wat kat Pasir Panjang,
Pord Dickson.
tengok larh flow perkhemahan nie
sebelum memulakan perjalanan ke tempat kem
setelah tiba di tempat kem dan diberi taklimatpada mulanya kam i bersuka ria,bermain sini sana, melompat sini sana, ketawa sini sana
tetapi, setelah beberapa minit....
kami menjadi KERBAU YANG BERKUBANG!tengoklarh, gara-gara mulut seorang pengawas yang agak kurang garam cket, abis kami satu pasukan PENGAWAS SMKCJ mandi lumpur.
pesanan di sini, jagalah mulut anda!
sebelum dimasukkan ke dalam lumpur nie, kteorg kne pumping kat jalan raya yang tengah panas tu, kena genggam tgn plak 2, bayangkanla, betapa panasnye..dan peritnya..

tengoklarh,gambar aku n teman2 berkubang bersama-sama

tengok, nak bentang pown, dalam keadaan kesejukan.
dah la, muka aku jadi ketat, gara-gara lumpur yg melekat kat muka aku 2,fuhh,bau nye nyaman
koto satu badan, sampai masuk kedalam telinga,
tapi best gak, maklumlah..kat cj mana ade lumpur an,
xbole nak guling-guling.haa

di sebalik malam :
setelah abis solat isyak,kami dak2 lelaki g la tukar kasut kat dorm,
pas2 sampai2 kat gelanggang, dak-dak laen dah kena denda.
suma kena angkat tgn.depa plak 2,,lama la gak..aku sampai2 dah cuak,dah la lambat..
yang consultant 2 keje nak maki hamun owg je.ingt kteorg nie binatang ke!!
balik kat cite td, mana2 dak yg lambat, abis kna rendam kat dalam laut.kul 12malam plak 2..
dah la ,baju yg aku pkai 2, baru..kasut satu lagi dah la basah..
dah kna rendam, die suh guling2 kat pasir..sabaq je la..dah abis 2, g kat gelanggang..
sampai2 kat gelanggang 2, die suwh, kteorg suma pengawas lompat bintang tanpa henti.
fuck la wei!sakit aw kaki aku!memg cm vavi's..
aku dengan rela atinya, x wat pown.mampus la,kang mati anak owg, ade ke consultant 2 nak tanggung!
puas ati aku!
meh-meh men rakit sama..
best!best wat rakit nie,wat sakit tgn aku jewh..haa.tp bile dah sampai kat laut 2, sonok je,,
aman n tenang..dah la kteorg wat rakit kampung..haa
so, sesape yg nak balek THAILAND tu,lewh la eh, wat rakit cm nie.
yes!yes!kem dah nak berakhir!aku udah penat!bajuku telah koto!kesengalan ototku membuatkanku tidak selesa.naseb bek taun nie taun akhir aku memegang jawatan PENGAWAS.
nie merupakan tatapan terakhir ku, dapat gak aku mewakili kumpulan ku ke depan tuwk mengambil sedikit cenderahati daripada pihak pengurusan Brindley Camping Training.tq yarh


sijil merupakan aset terpenting worh!!
dah.sampai disini sahaja larh.aku puwn dah penat ingat balik pasal kem pengawas nie
tapi sebelum tu, aku ucapkan terima kasih kat cikgu Pengawas SMKCJ 09,kerana bagi kteorg tempat kem yang bagus, ajaq kteorg jadi pengawas yang berkualiti dan ubah sikap kteorg.
sesungguhnya, kteorg nie, bukannya sempurna sangat..mintx maap kerana terkasaq bahasa

abul vs david archuleta


haa..so funny bilew aku terima mesej daripada someone yang mengatakan muke aku ade rupa david archuleta cket-cket.

nie r ayat yg die bagi kat aku
"Abul.muka abul cm david archuleta.sket2 la.=')"
huu,sungguh x sangka..sebenarnye x pown..

nescaya,percayalah dengan setiap kurniaan yg telah dikurniakan.

hiasan semata-mata

seminggu yang penat..


ceritanya,bermula begini..aduhh,seminggu nie memg penat gle "vavi"la.. mana x de,dah la cbuk dengan pertandingan karnival kerjaya tuwh..nak kena wat dokumentasi la,power point lagi..sampaikan satu ari 2,aku n aizat xtidow semata2 nak siapkan buku dokumentasi..tak abis bwat kat sek,kteorag sambung kat rumah cikgu azita.sebelum aku masuk pertandingan nie,aku g kem pengawas kat pord dickson..fuhh,kem nie la satu-satu nye kem yang aku x penah pegi..ko bayangkan sampai-sampai je kat sana dah kena denda..denda berguling-guling dlm lumpur plak 2..ishh..koto an,abis baju sek aku..tp nak wat cm ne,ikuwt je la..abis je kem nie,terus sambung wat eksplorasi alam kerjaya ( e.a.k ) mana x penat..sampaikan keje sek pown aku x wat..sampai ckgu kate kat aku " hasbullah,kurgkan cket aktiviti-aktiviti luar ".dalam ati aku, aku cakap " bukan saya nak pown, tp dah dipilih nak wat cm ne "..ouchh..

sesi fotografi 2009


ini lah die mummy kelas kteorg iaitu mummy Azlina Binti Othman
cumel an..huhu


fotografi?wah,best tuwh..dah lah last year kat sek tahun nie.so pe lagi..memang gila gambar la jawabnye..huu
sebenarnye gmbr kat atas nie,gambar kelas kteorg.tingkatan 5 dedikasi.
shemat kan,kteorg pakai jubah nie.macam dah graduate plak.padahal SPM pown x pas la.huu
kelas kteorg,kadang2 memang bising,memang mals++++??
tp,biasa la an..nati kalo aku dah abis sek,mesti aku wnduw kat dorg owh..
nak g taw kat korg nie.dak2 5 dedikasi memang gile+funny+shot..
2 yg x lewh lupe 2..
papepown..dak2 kelas aku memg terbaik daripada yg terbaik..
gud luck 4 your SPM

not in this picture : pejal+marl+radiyah ( kecian,gambar ini hanya sekali )tapi kteorg tetap ingat ko+ko+ko
Bulbul Marcello Official Blog!