churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

cabaran perKHEMAHAN 09

aku dan kawan2 telah dihantar untuk menyertai Cabaran Perkhemahan di sekolah bersempena dgn bulan Koko..Cabaran Perkhemahan ini dibuat untuk menilai diri kita dr segi fizikal dan mental..macm2 aktiviti la yg disediakan..cth cm wat gajet,iktihar hidup,pertolongan cemas,jalan lasak.bearing..So,aku dan beberapa kawan yg len join la..mewakili KAPA! masuklah je lah,yg penting pengalaman plus yg berharga SIJIL!haha..Antara wira+wirawati KAPA ialah :

  • Abul * Adah
  • Aizat *Athirah
  • Debot *Shazana - KAMI GABUNGAN DAK 5A,5C dan 5D
  • Lokman *Atiqah
  • Nazreen *Azmira
Best la gak an..cm2..wak2 aktiviti pertama kami di pecahkan kpd 3 group..ade yg wat pertolongan cemas,ade yg wat iktihar hidup dan ade yg wat gajet.So,aku,mia,dan tyrah g la wat gajet..smpai kat stesyen 2,die suh wat gajet guna surat khabar,,die suh wat tempat kasut dengan berbekalkan surat khabar,tali rafia dan pisau..pepandai la wat an..kteorg men buat je,so dlm keadaan hepi..sampai gajet kteorg jadi cm nie ;
kelakar an.haha..aku,mimi and tyrah tergelak2.mampos la..janji siap drpd x buat..huhu..sebenarnya gajet nie x kukuh..letak semut pon aku rase roboh gajet nie.huhu...bak kate cikgu anita "tempat kasut pe ko wat nie"pas2 aku membalasnya "cikgu,saia x pakai tempat kasut cm nie sambil tergelak"haha..pas2 dah abis 2 pon,kteorg bla utk cabaran seterusnya

Cabaran Kedua dan Terakhir ;
Cabaran ini memg menduga la gak an..,betapa peritnya ko jln dengan berbekalkan batu bata..aahah.kalo makannan x pe gak an.leh gak benti jap pas2 makan..haha..oke..sambung balik,tuwk cabaran seterusnya kteorg kena jln lasak,wat i means ialah kita kena jln smbil bawa batu bata dlm beg..nak kate berat tuh x de la gak..cuma depends la,laen org,laen pandangannya..so KAPA anta li
ma owg tuk jln lasak.suma laki la..perjalanan bermula drpd keluar sekolah,masuk fasa 7, round2 dlu,pas2 keluar kat jln besar n g nek bukit kat umah besar2 tu..n smpai di fasa 2 dan melalui Masjid..daripada situ,kami melintas jalan raya besar dan masuk ke taman perumahan Fasa 4,berpusing-pusing di dlm 2,dan akhirnya keluar di jalan belakang sekolah rendah dan akhirnya tiba di pintu pagar SMKCJ dengan masa 38 minutes kot! Tak disangka kami merupakan pasukan yg second last berlepas,dan tiba di tempat kedua..Lihatlah muka-muka kepenatan plus kemerahan akibat mekap luntur ( bangang )


muka-muka kepenatan..tapi besh,,,aizat lenjun woh...
teruk gile muka aku...fuhh,
muka kembali segar setelah beberapa minit..haha..btw,cabaran perkhemahan ini memg besh!


No comments:

Bulbul Marcello Official Blog!