churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

Let's go to Kota Kinabalu, Sabah

cuti sekolah dah bermula,so tak kan la nak duk umah je.so,aku,adx-beradik ku,mak cik,nenek ku g la ke Kota Kinabalu, Sabah. Ikutilah cuti-cuti di Kota Kinabalu ini...;


nie semasa kteorg kat KLIA..sebelum nak masuk ke dlm kapal terbang MH 080


nie,keadaan waktu dlm flight.kteorg beruntung coz kteorg naek first sekali,coz ade owg tua masuk an, so,blewh kapal terbg landing,kteorg turun last sekali..

setelah beberapa jam dalam flight,akhirnya kami sampai ke Kota Kinabalu ;
setelah sampai ke Kota Kinabalu, menunggu teksi untuk ke hotel
nie la map kat Kota Kinabalu nie..kteorg stay kat otel Promenade Hotel and Apartment..oke la,selesa,,yg penting dpat jaln2 sekitar Kota Kinabalu


pada hari keesokannya, kami g Gunung Kinabalu..drpd hotel yg kami duduk,ia mengambil masa selama 2 jam lebih..tengoklah,perjalanan kami,dan kawasan2 sekitarnya Kota Kinabalu ini ;


nie kawasan sekitar Kota Kinabalu

ini pula,semasa dalam perjalanan ke Gunung Kinabalu,Sabah

cantik bukan, gunung nie! memang tenang bila melihatnya
nie tiket untuk masuk dalm Gunung Kinabalu 2,kena bayar seringgit untuk warga Malaysia,17 tahun ke bawah,dan dua ringgit bg 18 tahun ke ats
cantx la kawasan sekitar Gunung Kinabalu ini,kat dlm 2 ade hotel.selalunya mat saleh la dtg cuz dorg suka benda2 adventure nie,kteorg nak turun nak tgk ape ade,tp masa x mengizinkan..nie la keadaan apabila ade kat pintu gunung 2..tp,kalo nak climb kene book sebulan,,xpe,dapat tgk pon+jejak pon okelah!
nie,view daripada ats!aksi org "sakai hutan" bak kata nenek aku! ahahayerh!kami semua sedara-mara!haa..kenangan ma

Membeli belah di pasar Philipines,Sabah..
nie la keadaan di pasar itu..macam2 ade jual..mutiara la,gelang,
makanan kering dan basah..

kteorg kul 6 pg dah kuar otel,g pasar nak beli seafood untuk bawa balik
kteor g SAFMA
kalo x silap,SAFMA nie tempat jual2 makanan laut yg fre
sh!time nie,mate aku x betol,yela aku bangun ingatkan baru pukul 5 pagi,rupenye dh kuwl 6.terang sgt cm kuwl 7..ngantuk sgt time 2,tapi dh g cuci mata,x lewh ngantuk

banyak gile makanan laut jual kat sini,macm2..murah2 plak 2..geram je tgk,ikan macm2 kaler,bentuk pelik2..
tengok la ikan nie besar sungguh!



maw makan?maw beli?ahaha
seusia begini,sudah bekerja untuk membawa barang-barang jualan.kecian.tidak ke sekolah

Dah 3 hari kat sini,so kena la balik..balik pula kami menaiki pesawat MH 065 daripada Korea..rasa sayg nak tinggalkan Kota Kinabalu..Rasa cm nak pegi lagi.best..nie gambar2 kteorg kat airport KK dan dlm kapal terbg

ini di Kota Kinabalu Airportini no flight kteorg MH 065


nie kat entrance KK airport.mak cik aku posing je.ahaha
pramugari itu memang sporting!

KOTA KINABALU BEST!

4 comments:

adadadah said...

ko ckp lawaaa gle pramugari die?

a,b,u,l said...

nie yg korea punya..
aku ckp yg jepun : )
haa

munira said...

oke sngt best.:)
thnx 4 de cnderemate yea.

Anonymous said...

shgt besx! :)
mau itot!

Bulbul Marcello Official Blog!