churp churp

Dah Daftar Churp Churp? ANDA BERMINAT? KLIK gambar di bawah untuk maklumat selanjutnya. Siapa KLIK dia baik :D

LIKE ME HERE!

LIKE, LIKE, LIKE here

Eh, tinggalkan blog kau kat sini!

Tinggalkan link blog anda di sini.

sabtu vs ahad

Time exam nie.tension gak an! nak bace buku nie la,nak afal nie,tp kteorg release tension dengan cara nie, tengokla kteorg wat pe ari sabtu ngan ahad

Hari Sabtu :
PERGADUHAN antara MAK LEBAI dan BAPAK LEBAI

tengok la MAK LEBAI DAN BAPAK LEBAI bergaduh.tak ingat dunia
Pertarungan antara Mak Lebai Dan Bapak Lebai bermula,tengok la,sampai guna penyapu+penyodok! memg ganas gile si mak lebai+bapak lebai nie.
memang ganas kedua-dua orang ini, ishh..xtaw la nak ckp..asyik gaduh je,enta lepas nie,x taw gaduh pakai ape, mungkin mak lebai pakai payung, bapak lebai guna pisau..jawabnye mati la mak lebai..haa!!

Dalam hal ini, aku tidak terlibat! aku hanya menjadi tukang amek gmbr,x maw merosakkan rumahtangga mak lebai+bapak lebai!

p/s : perkara ini hanya sajew2..xde kena mengena-gena dengan idup atau mati!


Hari Ahad :

aku dan adli berjalan ke rumah qila,tujuannya sajew je nak lepak.lepas itu, kteorg panggil amalina kuar, coz nak tanye something.. sajew tanye2 je,pas2 amalina ckp
" adli, tlg mekkan buah mangga kat pokok 2 "
adli bls : "ala.mek la sendiri,jom abul kte amek,pas2 kte makan kat ats pokok,pas2 biji kte cmpk kat mina..haa"
mina bls: "ala,tlg la"
adli bls : "jom,ko g amek pisau+botol.seng sket nak kaet!"
amalina "jap,aku mintx kat cik jamilah"

pas2 aqila datang.kteorg try2 la mengait buah mangga 2..sajew2 nak test!best gak,dapat jolok buah mangga 2..dapat rasa suasana cm kat kg.belajar la gak mengait buah..haa



Antara gelagat semasa mengait buah mangga.. memg besh! smpai potong buah mangga 2,pas2 buat kuah die,pas2 mkan kat tengah jalan : )
sonok an, dah lame x rasew cm nie...
nie,adalah hasil buah mangga yg kteorg dapt..memg besh r,buah mangga 2..dah la masam+pahit+kelat+manis..suma ade..peduli ape kan,makan je lah...haa
Nampaknya,hari pun dah makin senja.so kteorg pon terpksa la pulang..terima kasih kat amalina coz suruh kteorg jolok buah mangga 2+makan mangga 2 sekali.laen kali lewh wat agi kan.haa


4 comments:

qila said...

asl ko g ltk gmbr nie....ngok r ko nie...
dh la burok...busok plk 2...hehehehehe
gmbr senje 2 lawa kn...tgk r sape yg ambekk...
abul asl x tulis name aq hahahahahah(nk market jew)

myra.gila.music said...

hahaha...
smart seyh pitchos2 nie..

munira said...

best2 .
leps ney bwa parang lak yerh :D

luisa said...

haha okay wat .
not bad .
aku nak tgk sambungan nye okay !

Bulbul Marcello Official Blog!